20. jul
Klar for krig: Truls Jevne Hagen (t.v.) vet HamKam kommer til å få det tøft mot Elverum i dag.Foto: Håkon T. Kristiansen
 
– Det blir en krig
Truls Jevne er overbevist om at HamKam må på med arbeidshanskene om de skal hamle opp med Elverum i dag.

Publisert: 22.aug.2015 08:12
Oppdatert: 22.aug.2015 08:12

Truls Jevne Hagen spilte fra start da HamKam slo Elverum 3–1 på Briskeby 10. mai, han var også involvert i begge kampene da lagene møttes i 1. divisjon i 2013. Hamarsingene vant 1–0 på hjemmebane, mens det endte 2–2 i Elverum.

Jevne Hagen vet hvor vanskelig det er å være HamKam-spiller i disse lokaloppgjørene.

– De har alt å vinne

For mens Kongsvinger og HamKam stort sett har vært i samme divisjon de siste sesongene er Elverum og Brumunddal lokale lag som det forventes at Kamma skal slå.

– Vi ser på oss selv som storebror, og jeg føler at de lagene har alt å vinne mot oss. Men ser vi på tabellen så er ikke forskjellen så stor, sier Jevne Hagen.

Modølen tok med seg en del positivt fra 3-2-seieren mot Florø for en uke siden, men så også igjen enkelte ting i 2. omgang som minnet mer om det HamKam-laget som tapte 5–1 mot Byåsen.

– Vi må reise oss, og det tror jeg sitter mentalt. Det skal ikke være veldig vanskelig å motivere seg for de to kampene som kommer nå, men jeg er ikke trygg nok på at vårt eget spill er så bra at vi slipper å gå i krigen mot Elverum. Det kommer til å bli en krig, sier Jevne Hagen.

Han mener at i disse lokaloppgjørene spiller ikke tabellplassering og poeng noen rolle.

– Det betyr absolutt ingenting hva man har levert tidligere. Det så vi da vi spilte 2–2 mot Elverum borte i 2013, sier Jevne Hagen, som minnes at HamKam ble nummer fem, mens Elverum ble sist og rykket ned den sesongen.

– Vi klarte ikke kjøre over dem i det hele tatt den gangen. I dag forventer jeg at Elverum tør å spille mer enn de gjorde på Briskeby i vårkampen. For vår del så gjelder det å ikke gå i den fella vi har gjort i de foregående kampene. At om vårt eget spill ikke fungerer slik det skal så må vi klare å ta krigen for en gangs skyld, sier Jevne Hagen.

Trolig få endringer

Osei Oviasu er tilbake på laget etter at han måtte stå over på grunn av tre gule kort sist. Det betyr at Aleksander Woo Enger trolig blir satt på benken. John Anders Rise sliter fortsatt med en vond tå og er usikker til lokaloppgjøret.

HamKam starter trolig med disse elleve: Emil Holst – Tobias Ødegård, Kristoffer Hagen, Osei Oviasu – Truls Jevne Hagen, Adnan Haidar, Aziz Idris, Fredrik Sjølstad, Rytis Leliuga – Valentin Blaka, Bajram Ajeti.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke