20. jul
 
– I vannet er jeg som alle andre
Ingrid Harkinn (13 år) fra Løten har cerebral parese (CP). I helgen svømte Ingrid fire distanser i Mjøssvøm.

Publisert: 15.jun.2015 13:42
Oppdatert: 15.jun.2015 13:43

Ingrid bruker krykker hjemme og skal hun langt setter hun seg i rullestolen.

Med CP har ikke oppveksten bare vært fin. På barneskolen ble hun ofte mobbet på grunn av sitt handikap. Pappa Filip har aldri vært langt unna og har sett det med egne øyne.

– Selvfølgelig er det trist når barn mobber hverandre, men det har bedret seg. Da Ingrid begynte på ungdomsskolen ble det slutt med en gang. Ingrid ble akseptert for den hun er, sier pappa Filip.

Mye svømming

Ingris startet med svømming for under ett år siden. Etter det har hun bare blitt bedre og bedre.

– Det som er så fint med svømming, er at med en gang jeg er i vannet, så er jeg som alle andre. Jeg liker å presse meg til bedre tider. Det klarte jeg ikke i dag, så i morgen må jeg trene enda mer. Må jo det for å bli god, sier Ingrid Harkinn.

På 50 meter bryst har Ingrid svømt på sterke 1.42,00. I helgen kom hun sekundet for sent til å sette ny personlig rekord.

– Det er veldig irriterende å ikke klare det, men da må jeg bare trener hardere. Jeg vinner jo uansett hvor fort eller sakte jeg svømmer, for jeg er jo eneste jente med CP i min klasse, sier Ingrid, før latteren kommer.

Humøret til Ingrid er det få som kan matche.

– Jeg har en funksjonshemning, men jeg vil ikke høre ordet hemning. Det er rett og slett et fryktelig stygt ord. Når jeg endelig kommer i vannet, så er jeg som alle andre. For meg er det er herlig følelse. Jeg skal også øke treningsdosene. Målet mitt er å perse i alle øvelser, fortsetter Ingrid.

Roser svømmegruppa

Da Ingrid kom til HIL i fjor høst, ble hun tatt imot med åpne armer. Pappa Filip får ikke fullrost klubben nok.

For en far er det viktig at hans egne barn har det bra og det har Ingrid i svømmehallen.

–Svømming og HIL er det beste som har skjedd med Ingrid. Jenta lyser opp når det er klart for trening. HIL har vært fantastiske og lagt alt til rette for Ingrid. En bedre gjeng finnes nok ikke, sier Filip.

Det er gjensidig. Leder i HILs svømmegruppe Anne Marie Aalstad Laakso sa for en tid tilbake.

– Å ha ei jente som Ingrid i svømmegruppa, er bare fantastisk. Det er så artig å se at hun har framgang fra uke til uke. Vi har utrolig mye å lære av ei så herlig jente, sier Aalstad Laakso.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke