17. jul
KOSER SEG: Patrick nyter varme Hamar-dager i ferien.
 
– Norske spillere må bli tøffere
Patrick Thoresen har vunnet to KHL-titler, spilt 120 NHL-kamper og kun vært ett fattig poeng fra å bli poengkonge i VM i 2012. Patrick Thoresen vet alt om å bli god hockeyspiller.

Publisert: 20.jul.2015 11:22
Oppdatert: 20.jul.2015 15:47

Som 17-åring flyttet Patrick Thoresen til Canada for å spille juniorhockey. Patrick hadde allerede rukket å vinne NM-gull med Storhamar. Men det var ikke nok for den ambisjonsrike unggutten.

Flyttet for å utvikle seg

Thoresen flyttet til Moncton i Canada, der han fikk en vertskapsfamilie.

– Det var noe jeg hadde lyst til å gjøre. Jeg tenkte faktisk aldri på at jeg gikk fra en nøkkelrolle på den tiden, men heller at jeg så muligheten til å bli god et annet sted. Jeg tenkte bare at jeg måtte prøve, at det var noe jeg hadde lyst til. Jeg visste at jeg alltid kunne komme tilbake til Storhamar hvis det gikk dårlig, men sånn ville jeg ikke tenke, sier Thoresen, som også opplevde tunge tider i hockeyens hjemland.

– Det var knalltøft i perioder. Jeg savnet ofte kjæreste, venner og familie, men slike tanker kunne jeg ikke ha. Jeg gikk inn i et skall, og der prøvde jeg å bli, sier Thoresen.

Djurgården formet Patrick

Patrick kom tilbake fra Canada uten NHL-kontrakt. Det tok han tungt.

– Jeg hadde allerede fått barn, og derfor måtte jeg begynte å tenke på at jeg skulle tjene penger på idretten. Mörrums ga meg muligheten til å spille i Allsvenskan (nivå 2 i Sverige), og der tok jeg fort steget opp til Djurgården. I Djurgården lærte jeg de viktigste tingene for en hockeyspiller. Jeg fikk spille sammen med veldig gode spillere, som gjorde det enkelt for meg å produsere poeng. Jeg jobbet steinhardt. Til slutt kom NHL-muligheten. Det var en drøm, sier 31-åringen.

Støtter Sander

Onsdag skrev HA-sporten om 16-åringen Sander Olsen, som flytter til Skellefteå for å utvikle seg som hockeyspiller.

– Jeg kjenner ikke så godt til Sander og hvordan han er som spiller, men jeg er ikke tvil om at det kan være lurt å dra ut tidlig, sier Thoresen og tillegger:

– Jeg og Marius Holtet gjorde det, og angrer ikke. Det blir ofte litt for trygt og godt hjemme. Jeg synes det er mange norske spillere som mangler en del på den biten. Det må være lov å stille krav til hverandre, og til å ønske å bli god, sier Patrick Thoresen.

Beste lagkamerater

Patrick Thoresens all star-lag inneholder to OL-gullvinnere, flere verdensmestere og en haug med store stjerner.

Her er stjernelaget: Målvakt: Mikko Koskinen (CSKA). 1. rekke: Petteri Nummelin (Lugano), Johnny Oduya (Djurgården) – Ryan Smyth (Edmonton), Jeff Carter (Philadelphia), Alexander Radulov (Salavat Julajev).

2. rekke: Kimo Timonen (Philadelphia), Kevin Dallman (CSKA) – Mats Zuccarello (Norge), Espen Knutsen (Djurgården), Fredrik Bremberg (Djurgården).

3. rekke: Alexander Smirnov (Storhamar), Jonas Holøs (Norge) – Mike Richards (Philadelphia), Tony Mårtensson (CSKA), Patrick Thoresen.

– Dette er de tre beste rekkene jeg har spilt sammen med. Her er det alt fra Stanley Cup-vinnere til folk som var viktige for meg tidlig i karrieren, sier Thoresen, og legger til:

– Keeperen har jeg tatt med siden han vant KHL-gull for oss i fjor. Brad Richards og Jeff Carter imponerte meg helt sinnssykt mye da jeg kom til Philadelphia, og noen år senere ble de både OL- og Stanley Cup-mestere. Fredrik Bremberg spilte meg til NHL på egen hånd, mens Zucca og Knutsen hadde jeg veldig god kjemi sammen med, sier Thoresen som også fant en plass til en Storhamar-spiller: Nåværende trener Alexander Smirnov.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ALL STAR: Her setter Patrick opp sitt superlag.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke