20. jul
Lukas Podolski reddet tre nye poeng til Ståle Solbakken og Køln. Super-spissen er ønsket av mange klubber i Europa. FOTO: SCANPIX.
 
- Det er umulig å si hva som skjer med Lukas Podolski. Han er så god at han kan spille for hvilken som helst klubb i hele verden.
Ikke engang Ståle Solbakken tør spå hva som skjer med superspissen Lukas Podolski nå etter at han enda en gang sikret Köln alle poengene.

Publisert: 12.des.2011 07:42
Oppdatert: -

Dermed fikk 44.500 tilskuere en hyggelig ettermiddag på hjemmebanen. Christian Clemens og Podolski scoret to ganger hver, og sistnevnte er nå oppe i 13 scoringer denne sesongen. Allerede etter 14 kamper har han dermed tangert sin personlige rekord for en hel sesong i 1. Bundesliga.
- På 2-0 var kampen egentlig avgjort. Lukas gjør den beste halvsesongen i karrieren sin, sa trener Ståle Solbakken.
Avgjørelse til sommeren?
Tidligere på dagen bekreftet Schalke at klubben er interessert i å hente Podolski. Köln sliter med dårlig økonomi og kan få problemer med å holde på spilleren som i Solbakkens øyne er den beste i Bundesliga.
- Det er umulig å si hva som skjer med Lukas Podolski. Han er så god at han kan spille for hvilken som helst klubb i hele verden. Jeg tror ikke noe blir avgjort for til sommeren, sier Solbakken til HA-sporten.
Etter det vi erfarer er Solbakkens favorittklubb Liverpool, sammen med Tottenham, Arsenal, Schalke, Juventus og Lazio svært interesserte i Podolski.
- Mange klubber kommer til å settes i forbindelse med Podolski, men for oss er intet endret, sa manager Volker Finke før kampen og gjentok at klubben ønsker å forhandle med Podolski om ny kontrakt i vinterpausen.
Hans nåværende avtale løper til sommeren 2013.
Podolski-show
Podolski la opp til ledermålet da han vakkert spilte fram Sascha Riether, som med hodet serverte Clemens målgivende pasning.
Solbakken kunne for første gang denne sesongen stille samme lag for annen kamp på rad. Og i andre omgang handlet det meste om hjemmelaget. Podolski gjorde 2-0 på pasning fra Slawomir Peszko. Clemens skrudde det tredje målet rett i mål på hjørnespark, mens Podolski satte punktum fra kloss hold.
Köln nærmer seg øvre tabellhalvdel og kan klatre dit allerede i morgen. Da kommer Mainz på besøk i utsatt kamp.
Deretter venter Bayern München borte fredag før vinterpausen i Bundesliga.
- Det hadde smakt med tre poeng mot Mainz, for det blir uansett veldig vanskelig mot Bayern. De er av de fire-fem lagene som skiller seg ut i, sier Solbakken.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke