16. jul
 
- Det handler om å ha det gøy
Storhamars 8-åringer spiller ikke Maxiturneringen for resultatenes skyld.

Publisert: 24.aug.2013 12:03
Oppdatert: -

For mange små idrettsutøvere kan sporten bli i overkant alvorlig og resultatorientert, altfor tidlig. Storhamar Grønns Jonathan Hemb Fjeldstad, Elias Olsen og Fredrik Rasmussen Dalen (alle 8) er krystallklare i sin sak. De spiller ikke fotball for å kneble gode resultater, men for å ha det morsomt.

- Det gjelder å ha det gøy, sier Fredrik klart og tydelig, før Elias stemmer i.

- Ja, man må ha det gøy.

- Men handler det ikke egentlig om å vinne?

- Nei, det handler om å ha det gøy, svarer de tre Storhamar-gutta kontant i kor.

Se bilder fra Maxiturneringen her!

Keeper og kaptein

Denne helga spilles Maxiturneringen i Ankerskogen. Bakerst hos laget Bjerke fra Nannestad, står keeper Rolf Magnus Kristoffersen (10) med kapteinsbind rundt overarmen.

- Det er første gang jeg er kaptein i dag. Det var gøy. Man må rope og si hva de andre skal gjøre, og det gjorde jeg.

Viktigheten av en god leder kan ikke undervurderes, og HA kan røpe at den unge kapteinen viste stort lederskap som bakerste mann.

Bjerke stakk også av med seieren i Kristoffersens første kapteinopptreden, og lagkamerat Herman Toftevåg er fornøyd med kapteinens direksjoner.

- Ja, jeg hadde respekt for kapteinen, smiler 10-åringen.

Best på å vinne

Brumunddals 2005-fødte jenter koser seg vafler i sensommersola i Ankerskogen. De unge fotballjentene forteller at også de har fått en fin start på turneringa.

- Vi har spilt en kamp, og den vant vi 4-3. De hadde noen skikkelig gode, men vi var best, smiler Synne Kroken på gresset i Ankerskogen.

Hun og lagvenninnene Vivian Bjørnstad, Sara Hovde og Hanna Engen Moseng nøler ikke når de blir spurt om hva deres fremste fotballegenskap er.

- Vi er best på å vinne, ler de.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke