20. aug
Mektig: Alexander Ovechkin er en av mange stjerner Norge må ha kontroll på om det skal bli en plass i kvartfinalen. Foto: REUTERS/Mark Blinch
 
- Gleder oss som unger
Patrick Thoresen (30) nekter å gå med på at Norges mulighet til en kvartfinale er borte. Han fryder seg over å få møte Russland.

Publisert: 18.feb.2014 12:50
Oppdatert: -

- Det er jo slik kamper som er morsomme å spille. Det blir ikke større enn å møte hjemmenasjonen, slår Patrick Thoresen fast før pucken droppes i kampen mot Russland.
Det fleste eksperter er samstemte når de skal vurdere Norges sjanser til å vinne kampen; bortimot null.
Den kjøper ikke Hamar-gutten.

Slovakia hadde fasiten

- Klart vi kan slå Russland! Men det krever naturligvis at vi alle har en topp dag på isen, at Lars Haugen er kanongod i mål og at vi scorer først, sier Thoresen.
Han mener at Slovakia på mange måter ga Norge fasiten på smart defensivt spill, da de møtte Russland i den siste kampen i gruppespillet. Russland vant kampen først etter straffeslag.

Smarte defensivt

- Det er ingen hemmelighet at vi må spille smart defensivt. Antakelig kommer vi ikke til å ha pucken veldig mye, men i VM har vist at vi kan spille jevnt med dem, sier Thoresen.
I VM i 2012 tapte Norge 2-4 for nettopp Russland.
30-åringen, som til daglig spiller i russiske SKA St. Petersburg, vet at dersom Norge skal ha mulighet til å detonerer ei hockeybombe i dag, må blant annet han selv spille godt. I tillegg må han produsere noe offensivt.
- Det er naivt å tro at noen rekke, uansett nasjon, skal score mange mål i spill fem-mot-fem. Men vi må score i powerplay, mener Thoresen som sammen med Per-Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen nå er satt sammen i ei nykomponert førsterekke. De samme er svært sentrale i overtallsspillet.

Smart trekk med Skrøder

- Å få Skrøder inn i rekka vår var et smart trekk av Roy Johansen. Jeg tror både Per-Åge, Mats og jeg alle fikk et lite løft av den endringen, sier Thoresen, som var nest sist på pucken da Norge redusert til 1-2 mot Østerrike. Skrøder, som er den mest naturlige målgjøreren i rekka, satte pucken i mål på andre forsøk.
Som norsk spiller i russisk KHL er det neppe noen overraskelse at Patrick Thoresen gleder seg til å møte russerne.
Å slå ut Russland, som spiller på hjemmebane, vil overgå alt av hva Hamar-gutten har opplevd som hockeyspiller.
- Det hadde ikke vært feil å sende hjemmenasjonen ut av turneringen, ler Thoresen som møter to lagkamerater i dag (Ilja Kovalshkuk og Viktor Tikhonov) og som vet at det blir fullsatt hall og voldsomt trøkk fra første dropp.
- Vi kunne sikkert fått en enklere motstander på veien til en kvartfinale, men jeg er helt sikker på at opplevelsen av å møte Russland blir helt spesiell. Det er jo slike kamper vi drømmer om å få lov til å spille. Mens ekspertene er opptatt med å fortelle hvor sjanseløse vi er, går de norske gutta rundt og gleder seg som unger til å spille denne kampen, forteller Patrick Thoresen til HA-sporten.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke