20. aug
Glad: Thomas Lehne Olsen gikk bort til fansen og takket ydmykt for god støtte gjennom 90 minutter. Foto: Bendik Havdal Eriksen
 
Fra Moelv via HamKam til Årets isbjørn
Mens Tromsø har hatt det tøft i hele år, har Thomas Lehne Olsen for alvor fått sitt gjennombrudd. I går ble han kåret til Årets isbjørn av fansen.

Publisert: 06.nov.2016 23:17
Oppdatert: 06.nov.2016 23:23

Tromsø-spillerne kunne endelig slippe jubelen løs etter 3-1-seieren over Odd – som kom til Nordens Paris med ett mål for øye: Å slå Tromsø, og dermed gi Brann kamp om sølvet.

Modølen Thomas Lehne Olsen ble kåret til Årets Isbjørn av supporterne.

– Han har fått et gjennombrudd denne sesongen. Han har spilt mye og vært stabil, og det er morsomt at han får en sånn pris. Thomas er en fantastisk spiller, og han er en fantastisk fyr, sier den tidligere Blackburn-spilleren Morten Gamst Pedersen til HA-sporten.

åtte mål som ving

Gamst Pedersen er imponert over utviklingen til lysluggen.

– Jeg har alltid likt Thomas siden den første gangen jeg så ham. Han er en jeg trives godt med, og han er en jeg unner suksess.

– Føler du at han har utviklet seg mye siden han kom til Tromsø?

– Han har fått litt mer selvtillit, og han tror litt mer på seg selv. Da er det lettere å prestere. Jeg er glad for at han har stabilisert seg på et så høyt nivå. Thomas har putta åtte mål som venstreving, og det forteller mye om ham, avslutter Gamst Pedersen.

– mitt beste år

Lehne Olsen er glad for å endelig kunne slippe skuldrene ned.

– Dette var utrolig moro. Vi spilte bra, og det er en deilig følelse å få tre poeng og sikre videre spill i eliteserien, sier Lehne Olsen, som aldri ville gå for uavgjort.

– Jeg tenkte «F***, vi må tro på oss selv. Tro at vi er gode nok til å kunne slå dem.

25-åringen har aldri opplevd lignende suksess.

– Jeg har hatt en god utvikling her oppe, og det har også trenerne sagt til meg. Dette er nok mitt beste år, for nå er jeg mer stabil. Det har vært målet mitt, og nå skal jeg finne meg nye mål å sette, sier han.

trives i Tromsø

Den tidligere HamKam-spilleren ser lyst på framtiden i Tromsø.

– Det er noen spillere som står uten kontrakt, men flere av dem kommer nok til å bli satset videre på. Noen kommer til å dra, men vi står igjen med en ung og sulten gjeng. Jeg tror dette laget her har mulighet til å kunne gjøre en veldig god sesong til neste år, sier spilleren som ble kåret til Årets Isbjørn av fansen.

– Jeg hadde et indre mål om å score ti mål, men jeg er fornøyd med sesongen, smiler han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke