20. aug
PÅ SIDELINJA: Håkon Olsrud på Laura skistadion i Sochi på mandag da han skulle gå renn, men måtte se det fra sidelinja. FOTO: Per-Einar Johannessen, Norges idrettsforbund
 
- Helt forferdelig
- Dette er helt forferdelig.

Publisert: 11.mar.2014 07:18
Oppdatert: -

Fire års med intense forberedelser og 3.000 treningstimer. Så ble han syk dagen før åpningsdistansen i Paralympics i Sochi.

 

Håkon Grønsveen Olsrud (28) fra Hamar var en veldig skuffet mann på mandag. Han gikk glipp av sin beste distanse i Paralympics, 20 kilometeren.

- Det er helt forferdelig. Dette har jeg jobbet for i fire år, så blir jeg syk noen få dager før rennet, sier Olsrud som går for Nordbygda/Løten ski.

Han innrømmer at det var mange tunge tanker som gikk gjennom hodet hans da han måtte innse at mandagens 20 kilometer gikk i vasken. Han merket at han fikk vondt i halsen natt til lørdag og ble tappet for energi.

- Jeg måtte ha mange minutter for meg selv da jeg innså at jeg ikke kunne gå mandag. Det var utrolig tungt å svelge. Men det var ingen vits å stille opp, da ville jeg ha risikert å ødelegge resten av mesterskapet.

Nå ser han fram til fortsettelsen av Paralympics.

- Jeg skal gå sprinten på onsdag og kanskje stafett på lørdag. Så er det 10 kilometer på søndag. Dette er jo ikke mine favorittdistanser, så jeg har ingen forhåpninger om å hevde meg, sier Olsrud.

Etter årets Paralympics går han i tenkeboksen i forhold til videre satsning.

- Jeg har lyst å satse videre, men jeg må også vurdere dette i forhold til mulighetene for å kjempe i toppen. Det er topp tre som gjelder for meg, sier Olsrud.

 


 

 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke