23. okt
ENGASJERT: Kjetil Rekdal har fått med seg saken om G12-kampen mellom Ringsaker/Nes og Moelven som endte 48–0. Han mener kampen aldri burde vært spilt.
 
Rekdal: – Ikke glem de gode
Kjetil Rekdal er bekymret for at det legges for lite vekt på å bygge opp under de gode barnefotballspillerne.

Publisert: 19.okt.2017 15:54
Oppdatert: 19.okt.2017 15:59

Den tidligere trenerprofilen har fått med seg historien om G12-kampen mellom Ringsaker/Nes og Moelven, der førstnevnte vant 48–0. Det resulterte i at så mange av ungene ga seg med fotball at Moelven måtte trekke laget.

Utfordrende situasjon

– Sånn kan vi ikke ha det. At barna føler seg så små og ydmyket at de går gråtende av banen, er rett og slett trist. Dette er nok det verste eksemplet jeg har hørt om, sier Rekdal.

Han har selv barn som spiller fotball i Ottestad, og fungerer som spillerutvikler for flere av lagene i HamKams yngres avdeling.

Mannen, som står bak det historiske straffesparket som ga norsk seier mot Brasil i VM i 1998, er glad oppmerksomheten rettes mot jevnbyrdighet i barnefotballen.

På spørsmål om hva som kunne vært gjort underveis i kampen for å unngå så enorme differanser, svarer han slik:

Ta vare på de gode

– For meg blir det meningsløst for vinnerlaget å ta spillere av banen. Vi må være ydmyke overfor dem som ikke er like gode, men samtidig ikke straffe de som er bra fotballspillere, sier han.

Videre utdyper den nåværende fotballkommentatoren:

– Da jeg selv spilte barnefotball var det slik at den sterkeste overlevde mens de andre havnet på benken eller ga seg. I Norge bruker vi så mye tid på å legge til rette for de mindre gode. Vi er nødt til å bruke mer tid på dem som er bra og kan komme noen veg med fotballen. Vi kan ikke glemme de gode eller nekte dem å gjøre sitt beste, sier han.

48-åringen mener klubbene og kretsen burde gjort en bedre jobb i forkant for at G12-kampen mellom Ringsaker/Nes og Moelven.

– For denne kampen burde aldri vært spilt.

Gagner ingen

Rekdal skjønner ikke hvordan slike resultater kan oppstå så høyt opp som i 12-årsalderen.

– Når man er seks-sju år så holder det å ha én spiller som er markant bedre enn alle andre for å få store resultatforskjeller. Men når man er 12 år har man hatt god nok tid til å kartlegge hvilke lag som bør møte hverandre og ikke. Jeg mener det burde være ganske innlysende for kretsen, sier han.

Det vinnende laget får ikke kjenne på følelsen av å bli utfordret, mens det tapende laget får kjenne på null mestringsfølelse.

– Og da blir det heller ingen utvikling eller glede for noen parter, sier Kjetil Rekdal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke