19. jun
ENGASJERT: Tommy Olsen liker utviklingen til gutta i M18-klassen. FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD
 
– Inspirerende å jobbe med dem
Sportssjefen for langrenn på Wang, Tommy Olsen, er imponert over M18-trioen Kristoffer Kvarstad, Simen Syversen og Simen Krogstie Bjørgan.

Publisert: 07.des.2017 07:50
Oppdatert: 07.des.2017 07:50

– Det er inspirerende å jobbe med denne gjengen. De er motiverte, og ikke minst veldig lærevillige. Det er et herlig utgangspunkt for utvikling, sier Tommy Olsen.

Han mener at mulighetene for individuell oppfølging er helt unik på Wang.

Tett på utøverne

– Vi kan hjelpe hver enkelt løper mye, være tettere på enn for eksempel en klubbtrener. Her er vi tre langrennstrenere med på øktene. Vi kan terpe på detaljer, og lytte til ønsker på en helt annen måte, sier Olsen, og forteller at de har et veldig godt samarbeid med klubbtrenerne.

Han karakteriserer utviklingen til Kvarstad, Syversen og Bjørgan som spennende.

– De plukker opp mye fra hverandre, og presser hverandre på hardøktene. Faren kan være at de blir for opptatte av det, at de brenner for mye krutt i ung alder. Den faren må vi være oppmerksomme på. Vi trenere må kanskje bremse dem litt i perioder når de vil for mye, sier Tommy Olsen.

– Blir ikke god alene

Sportssjefen mener det er veldig bra at de blir gode sammen.

– En blir ikke god alene. Det er bra på Wang. Her blir vi gode sammen, i et miljø. De som ligger litt bak sportslig har også en rolle, og er viktige. Alle skal ha æren når noen gjør det veldig bra. Det at utøverne driver hverandre er viktig. Det er dit vi må. Det må være passion. Målet vårt er å få mest mulig sjølstendige utøvere, sier Tommy Olsen, og fortsetter:

– Når de går ut fra Wang skal de i utgangspunktet klare seg sjøl. Støttespillere er selvfølgelig viktig, men de er viktigst når det butter, ting går litt imot. Da kan trenerne utgjøre en forskjell, sier sportssjefen.

I tillegg til Tommy Olsen er Ole Anders Johannessen og Ingrid Vikman langrennstrenere på Wang.

Til helga skal Kristoffer Kvarstad, Simen Syversen og Simen Bjørgan Krogstie prøve seg mot de beste juniorene på Natrudstilen. Det er snakk om VM-mønstringsrenn, og det starter allerede fredag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.