23. okt
FRUSTRERT: Stian Nyhus synes det tok for lang tid før han fikk beskjed av HamKam.FOTO: ANDERS BAKKERUD LARSEN
 
– Jeg ble lovet HamKam-kontrakt
Stian Nyhus var sikker på at han skulle spille for HamKam i 2017, men så kom kontrabeskjeden. I stedet endte han opp i 3. divisjon.

Publisert: 10.feb.2017 10:28
Oppdatert: 10.feb.2017 10:31

– For karrieren min er det ganske kjipt. Jeg var innstilt på å kjempe for opprykk til OBOS-ligaen, men måtte nøye meg med nivå fire. Det er ikke optimalt, sier Stian Nyhus.

– Tok for lang tid

Lillehammer-gutten var på prøvespill i HamKam fra november og ut januar.

– Jeg ble lovet kontrakt med HamKam og sa derfor nei til Brumunddal, som er en klubb jeg trivdes veldig godt i, sier han, og presiserer:

– Jeg har ingen problemer med å bli vurdert som ikke god nok for HamKam og klager ikke på det. For meg er det frustrerende at det tok så lang tid før jeg fikk beskjeden om at det ikke ble kontrakt. Andre dører hadde lukket seg i mellomtiden.

Skjønner frustrasjonen

Kevin Knappen er klar på at han hele vegen ønsket Nyhus som HamKam-spiller, men når nye spillere rekrutteres må de først godkjennes av styret og sportslig utvalg. Det var dette nåløyet Nyhus ikke kom seg gjennom.

– Jeg kan skjønne Stians frustrasjon. Styret skar igjennom og godkjente ikke han, etter at han hadde vært her lenge som prøvespiller. Hele prosessen tok altfor lang tid og det er beklagelig, sier Knappen, som er tydelig på at han ikke har noe problem med klubbens policy.

– kunne vært mer ryddig

Styremedlem i HamKam, Kai Kristiansen, forklarer hva som ligger bak valget om å ikke ta med Stian Nyhus.

– Kevin ga uttrykk for at han ønsket Stian til styret, men som klubb prøver vi å ha to tanker i hodet. Vi skal hente spillere som gjør laget så godt som mulig, og samtidig utvikle våre egne. I våre øyne var Stian en som var omtrent like god som egne unggutter. Da mener vi det er bedre å bruke pengene på spillere som tydelig forsterker stallen. Derfor valgte vi å si nei til Stian, sier Kristiansen.

Kristiansen beklager

Kai Kristiansen beklager uklarheten og har ingen problemer med å forstå spillerens frustrasjon.

– Jeg kan skjønne at det er kjedelig. Han gjorde alt han ble bedt om og var i klubben lenge. Som klubb kunne vi kanskje vært mer ryddig, og hvis han føler vi har vært uklare så beklager jeg det, sier han.

Nå blir det spill i 3. divisjon i Lillehammer for Nyhus.

– Jeg har lagt dette bak meg og ser framover. Jeg er glad for å spille for Lillehammer og gleder meg til å komme i gang med sesongen, sier Stian Nyhus, som spilte i Brumunddal forrige sesong.

Stian Nyhus ble klar for Dala foran før jul i 2015.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke