20. jul
Bra, vil bli bedre: Dag Kåshagen gleder seg til å gjøre Moelven Friidrett enda bedre. Han inviterer alle interesserte til å komme på møte og komme med innspill.Foto: Terje Midttun
 
- Kan bli bedre på alt
Friidrettsgruppa i Moelven Idrettslag er veldrevet med gode sportslige resultater. Det brakte dem inn i Necon-prosjektet til Norges Fri-idrettsforbund.

Publisert: 03.apr.2014 04:00
Oppdatert: 03.apr.2014 04:00

Necon er en av forbundets sponsorer som ved siden av å bruke penger på forbundet, også kjører et utviklingsprosjekt ut mot klubber som har vist at de har et potensial. Det har Moelven friidrett vist i mange år. Tiden er inne til å ta klubben et steg videre.

- Vi kan bli bedre på det meste, sier sportslig leder i Moelven Friidrett, Dag Kåshagen.

Han nevner rekruttsatsing unge gutter som en akilleshæl.

- Vi hadde solid rekruttering i perioden fra 2008 til 2012. Vi var en av landets beste klubber, men så sovnet vi nok litt. Nå skal vi på offensiven igjen, blant annet ved hjelp av Necon-midler som vi får 20.000 av.

Idédugnad

Hvilke andre tanker Dag Kåshagen har rundt Necon-prosjektet, vil han ikke ut med nå. Årsaken er såpass enkel som at han vil at folk skal komme til et planleggings-/idémøte neste uke med åpent sinn.

- Vi har invitert trenere, ledere, aktive, foreldre, tillitsvalgte og vi ser gjerne at andre friidrettsinteresserte som i dag er utenfor miljøet, kommer og gir uttrykk for sine tanker. De ideene som kommer fram på møtet, vil bli bearbeidet videre. Jeg er helt sikker på at noen av de hittil 30 inviterte har tanker og meninger som kan være sunt for Moelven Friidrett. En representant fra Norges Fri-idrettsforbund skal lede møtet.

Sportslig er Moelven Friidrett absolutt oppe og går:

EM og U20-VM

- For noen år siden var vi best på juniorsiden, nå er vi best på eldre junior/senior. Det er et naturlig resultat av utvikling over år. Sesongens største oppgaver for noen av våre aktive utøvere, er EM for juniorer og VM-U20 i Zürich til sommeren.

Moelven har vært representert på landslag de siste årene og akter selvfølgelig å være det både til sommeren og i årene framover. Kravene til EM for Lene Retzius som er aktuell her, er 3,95 meter i stavsprang. Dette har hun klart innendørs allerede, men bør ha tilsvarende resultat eller bedre utendørs også. For dem som har tenkt seg til U20-VM, i første rekke Lene Retzius og Carl Emil Kåshagen, er kravene 4,20 meter (B-krav) eller 4,35 (A-krav i stav). For Carl Emil er det 200-meter som gjelder. Han må løpe på 21,30 (B) eller 20,95 (A-krav). Carl Emil gikk ut av fjoråret med en pers på 21.45.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke