21. jul
HAR IMPONERT: Bartosz Deregowski har imponert brumunddølene med måten han har løst oppgavene sine på i Brumunddals mål. Her er han i aksjon mot Bærum i en kamp Brumunddal tapte 1-2.Foto: Mattis Røhne
 
- Kanskje vi lærte Elverum litt for mye
I fjor var Elverum i Brumunddal for å lære hvordan en 2. divisjonsklubb skulle driftes.

Publisert: 16.jul.2011 13:30
Oppdatert: -

BRUMUNDDAL: Elverum må tydeligvis ha fått med seg mye fra besøket på Sveum. Etter 11 spilte kamper ligger den nyopprykkete klubben på delt andreplass på tabellen med 20 poeng.
Læremestrene Brumunddal som får Elverum på besøk i ettermiddag, ligger på 7. plass med 15 poeng.
- Kanskje vi lærte Elverum litt for mye i fjor, humrer sportslig leder, daværende leder i Brumunddal Fotball, Guttorm Tysnes.

Imponert

Guttorm Tysnes er veldig imponert over det Elverum har vist hittil i sesongen:
- Elverum spiller gjerrig, er godt organisert defensivt og har solide spillere i de bakre rekker.
Tysnes klarer heller ikke å dy seg fra å fortelle at Brumunddal er godt representert i Elverums A-stall, men Piotr Gdak som spilte mer og mindre fast for Brumunddal i fjor, Øystein Stai som også var på Dalas A-lag i fjor og Aleksander Bakken som også har spilt på A-laget i Ringsaker-klubben.

Mer opptatt av sine egne

Brumunddal-trener Erik Wettermark, derimot, har ikke sett Elverum i år. Wettermark som var trener i Elverum sammen med Tore Halvorsen i 1999 og 2000, mener det er viktigere å holde oppmerksomheten mot egen stall:
- Vi har hatt ei veldig bra treningsuke. Tester vi har foretatt etter at vi startet opp igjen etter ferien, viste at gutta har vært flinke til å holde formen ved like etter sommeroppholdet. Positivt er det også at de aller fleste spillerne er fri for skadene som plaget dem utover forsesongen.

Prestasjonene viktigst

I motsetning til Elverum, gikk Brumunddal inn i en fallende trend fra mot ferien.
- Det er riktig, hvis vi ser på poenghøsten, innrømmer Wettermark.
Men han var likevel ikke veldig misfornøyd med prestasjonene i et par av kampene som endte med tap.
- Jeg synes gutta gjorde gode kamper, men vi manglet marginene og hadde ikke flyten som Elverum har hatt. Dagen motstander kom tidlig inn i flytsonen og har lykkes i å bli der. Det er en viktig egenskap for et lag som vil opp og fram.

Ser framover

- Men dette er historie nå. Det gjenstår fortsatt 15 kamper å spille. Ingenting er avgjort i avdelingen og vi har fortsatt mye å spille for. Nå skal vi få fram de gode kampopplevelsene, så kommer også poengene som en følge av det, mener Dala-treneren.
Noe lag til morgendagens kamp, hadde ikke Wettermark plukket ut da vi snakket med ham i går. Han ville se an gårsdagens trening først. En av de plassene det kan bli diskusjon om, er keeperplassen.

Mangler jobb

Polakken Bartosz Deregowski som voktet målet i Christian Bjerkes skadefravær, ble hyret inn, i utgangspunktet for tre kamper, men gjorde sine saker såpass bra at Brumunddal gjerne ville forlenge avtalen med polakken. Betingelsen var at Brumunddal klarte å skaffe ham jobb, slik at han slapp å pendle fra Årdal til Brumunddal. Foreløpig har ikke Brumunddal lykkes, men alt håp er ikke ute, skal vi tro Guttorm Tysnes.
Christian Bjerke har derimot gjort en kjempejobb med egentrening siden han ble skadd og er klar.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke