buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
BLOGGER: Morten E. Lund fra Hamar, her under Troll Ski Marathon 2011, skriver dagbok for h-a.no.
 
- Kjempedag i sporet
Les bloggene til Morten! Hver dag kommer Morten Erik Lund fra Hamar til å skrive blogg om forberedelsene og oppkjøringen til lørdagens kraftprøve over fjellet.

Publisert: 12.mar.2012 15:33
Oppdatert: -

Hamar
Systemkonsulenten i Forsvarsbygg har deltatt i Birkebeinerrennet 16 ganger og har tatt merket ni ganger. I 2010 ble tida over fjellet 3.22.25.
I 2011 var sluttida 3.57.22. Da passerte han Skramstad på 44 minutter, Kvarstad 2.15 timer og Sjusjøen 3.15.

Morten Erik Lund starter i pulje 2 klokka 8.10 i sitt 17. Birkebeinerrenn.
Han har startnummer 2600, klasse 50-54 år og er medlem av Hamar Skiklubb. Birkebeineren fra Hamar er representativ for deltakerne i rennet, han er mann og midt i livet. 22. april fyller Morten 50 år.
I 2010

Mandag 12. mars:

«Siste helg før Birken er historie og det ble to fine treningsturer i nydelig påskevær. Det ble vel i overkant mye staking denne helgen også. Planen var vel egentlig at jeg etter Vasaloppet skulle trene klassisk. Det er jo det det blir mest av under Birken. Men jeg blir aldri flink til å smøre ski i hvert fall ikke når det kommer til klister . Da ender det med at jeg staker når forholdene blir vanskelige (klisterføre) :-). Det er jo sånn her på Hedmarken at klister trenger vi knapt tenke på, bortsett fra under Birken da, men den kan ikke stakes. Det er ikke mye mer å gjøre med formen nå før lørdag 17 mars. Det viktigste blir å holde seg frisk og trene lite. Noen lufteturer blir det sikkert men det blir overskuddstrening».

Tirsdag 13. mars:

«Ingen trening i dag og det er bare bra, tror jeg . Stiv i nakken har jeg blitt igjen etter altfor mye staking i helgen, men det går seg nok til. På lørdag er nakken fin, bare jeg holder meg unna stakingen . I går kveld hadde Hamar Skiklubb den årlige Birkebeinerkvelden på Gubbestua. Der ble det Birken-prat, kaffe og kringle, samt utfylling av skjema for (buss til start/buss hjem fra Lillehammer/henting av startnummer osv). Alle er vi spente på hva «været» har tenkt å gjøre frem til lørdag. Vi håper på kulde/varme/kulde/varme slik at vi får et fantastisk skarpt godt føre og sånn ca. -5 grader og sol hele lørdag :-). Da blir det en fantastisk tur. Vi gleder oss alle, tror jeg.»

Onsdag 14. mars:

«I går tirsdag skrev jeg «ingen trening i dag», men det var mandag jeg ikke trente. I går tirsdag, trente jeg :-). Fryktet veldig tungt føre, høye temperaturer om dagen, men det var ingenting å frykte. De nykjørte sporene var passe harde og ettersom sola ikke gjorde stor skade lenger, ble det vanvittig god gli. Det var kjempemoro. Sånn vil vi ha det på lørdag. Fikk litt for dårlig tid før skituren i går, så jeg rakk ikke å legge klister. Det ble da mer av den stakingen jeg skulle holde meg unna. Man nakken var overraskende lite vond, så det ble en veldig positiv staketur, som varte kun en time. Skia jeg skal gå Birken på er nå levert inn for få dem så glatte som mulig. De henter jeg på fredag og da gjenstår bare klisteret.»

Torsdag 15. mars:

«Det ble en ny skitur i går. Fristet av nydelig vær og sikkert like godt føre som dagen før. Og det ble det! Et fantastisk føre. Det er så moro å stake på slikt føre at jeg «glemte» klisteret denne gangen også. Ikke kjenner jeg noe mer til nakkestivheten, så nå ser det lyst ut med tanke på lørdag. Nå blir det ikke noe mer ski på meg før starten går. 2 dager fri, passer meg utmerket. Da har jeg forhåpentligvis veldig lyst til å gå på ski lørdag. Været ser ut til å bli helt fantastisk, selv om yr «dessverre» har satt opp temperaturen litt. Nå ligger det på sånn ca. 0 grader lørdag formiddag (over fjellet). Jeg tror vi alle mener at dette ikke kan bli annet enn helt supert.» 

Fredag 16.mars

Drar til Rena i dag. Skal hente startnummer for Hamar skiklubb deltakere.

Kjøper med meg noe «niste» til turen også (:-). Er redd for å gå på en smell, det har jeg gjort før under Birken, så det å spise/drikke noe i tillegg til det man får på matstasjonene, er smart :-). Burde vel sjekket skiføret når jeg er på Rena, men jeg vil fort hemmat så jeg kan komme i gang med klisteret :-).

På Hamar, blir det avlevering av startnummer og henting av ski som nå skal ha optimal glid :-). Nå er det opp til meg å ikke ødelegge glien med for mye klister eller feil klister. Satser alt på smøretipsene på nettet :-).

Og så blir det forhåpentligvis en rolig kveld hvor jeg slapper av så godt jeg kan, kommer meg tidlig til sengs og sovner med en gang :-).

Har vel egentlig aldri opplevd «den siste setningen». :-)


Lørdag 17. mars

Birkebeinerrennet 2012. Sov helt frem til vekkerklokka ringte (04:30) og det er jeg fornøyd med :-). Kom meg gjennom en frokost og fikk skyss til Stortorvet på Hamar hvor Hamar Skiklubb hadde busser til starten. 05:45 dro vi alle forventningsfulle til Rena. Sola dukket opp like før vi parkerte så vi fikk en fin velkomst :-). Skiene var ferdig «klistret» :-) så jeg la dem ganske tidlig fra meg i startpuljen. Uaktuellt å teste dem, da Per Knut Aaland dagen før, fortalte meg hva jeg skulle legge på :-). Det ble en kjempedag i sporet. Hadde veldig godt feste og jeg følte meg veldig pigg :-). Ble «litt» skuffet ned fra Raufjellet, da jeg synes skiene «subbet» og mange hadde mye bedre glid enn meg. Men jeg var fortsatt veldig pigg inn mot Kvarstaddammen og jeg satt ny «pers» mellom Kvarstad og Sjusjøen :-). Fra Sjusjøen til mål, gled det derimot veldig dårlig igjen :-). Over 37 minutter på det strekket er mye når jeg sammenlikner med 2008 (forrige gang det var rekordforhold over fjellet). Da gled jeg ned på 32 minutter. Trodde en lang periode at jeg skulle sette personlig rekord, men den dårlige glien, mot slutten, ødela for det. Tiden ble 3:14:50 (10 sek bak pers) og det er jeg strålende fornøyd med :-)))
 

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat