16. jul
TRIVES: Marcus Pedersen stortrives i Arnhem, og med Albert Ferrer (lille bildet) som trener.
 
- Marcus når lengre enn dette
Et iskaldt forhold til sin første Vitesse-trener, Theo Bos, var starten på Marcus Pedersens proffkarriere. Fortsettelsen opplever han som Albert Ferrers største talent og heltestatus i en by med 150.000 innbyggere.

Publisert: 11.des.2010 09:27
Oppdatert: -

Arnhem: Tåken ligger som en lue over nederlandske Arnhem. I det gråe gatebildet, mellom røde og grønne trafikklys for syklister, lyses hovedgaten i byen opp av en hvit sportsbil. På sjåførplassen i en Audi A5-modell sitter en 20-åring som bare smiler.
Marcus Pedersen kan nemlig hilse HA-sporten velkommen til en by han lever i som et stort idol.
Dårlig forhold til Theo Bos
Men glansbildet vi tegner av Pedersens tilværelse i tulipanlandet hadde vært profesjonell bildemanipulering for tre måneder siden.
HA-sporten kan nemlig avsløre at forholdet mellom Hamar-gutten og treneren som hentet ham til klubben var iskaldt. Theo Bos og Marcus kom ikke overrens:
- Det ble en tung start for meg i Vitesse. Jeg var skadet da jeg kom hit og det gjorde det ekstra vanskelig. I tillegg forsto verken jeg eller Theo Bos hverandre som mennesker. Han tålte ikke at jeg svarte han og fortalte min mening, forteller Pedersen.
For den tidligere HamKam- og Strømsgodset-spilleren var det derfor gode nyheter da Bos fikk sparken fra klubben.
- Ligner litt på Deila
Inn kom en fotballpersonlighet som kan slå i bordet med over 200 kamper i Barcelona og rundt 100 opptredener for Chelsea.
I takt med lyskeskaden som forsvant, har Albert Ferrer snudd Pedersens tunge start til at 20-åringen innehar toppscorertittelen i klubben:
- Det fungerer mye bedre for min del nå. Jeg har vist hva jeg er god for og blitt kvitt skaden. Ferrer og jeg har en god dialog, og det virker som han forstår meg bedre. Han ligner litt på Ronny Deila i væremåten mot sine egne spillere, forteller Marcus.
- Fantastisk avslutter
Noen timer tidligere på dagen er det ingen Pedersen å se på treningsfeltet til Vitesse Arnhem. I Papendal gjør laget sine siste forberedelser før møtet med Ajax søndag, som har fått ny trener, Frank de Boer. En småsyk Marcus står over for å være hundre prosent klar til den store hjemmekampen. Trener Ferrer ønsket det slik:
- Alt kommer til å gå bra med Pedersen. Jeg vurderer å starte med ham, sier Ferrer til HA-sporten.
Han beskriver den norske måljegeren slik:
- En fantastisk målscorer og en typisk nummer ni-spiller. Han har gjort det veldig godt her i klubben, og har i tillegg mer å gå på. Jeg tror han kommer til å levere enda bedre når han får trent seg helt opp igjen etter skaden.
- Talentet er stort
Ferrer har sett mange gode fotballspillere i sin karriere. Med blant annet fem seriegull i Spania fra 1990 til 1998 og to FA-cup-titler med Chelsea er han en dekorert herremann.
Han begrenser seg likevel ikke når han får i oppgave av HA-sporten å vurdere Pedersens talent:
- Meget stort. Marcus kommer til å utvikle seg enda mer og avansere fra dette nivået, tror Ferrer, som har tanker om hvordan han skal gjøre Pedersen mer komplett:
- For å kunne være helt fast i dette systemet må Marcus bli bedre defensivt. Å hjelpe laget mer er viktig. Som boksspiller gjør han sakene sine bra, men han må utvikle seg i andre faser av spillet.
Så langt i Vitesse-karrieren har Marcus scoret fire mål i serien og ett i cupen. Han har kun startet én kamp og har i snitt scoret hvert 40. minutt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke