20. jul
Håper å starte: Morten Nergaard håper å få starte mot Haslum. Han tas under behandling av Øyvind Bronken helt fram til kampstart.
Foto: Terje Midttun
 
- Møte med Haslum leger mange skader
Andre Lindboe tråkket over på mandagstreninga og Morten Nergaard pådro seg en strekk/vridningsskade mot Stord sist helg. Det var ikke slik Michael Apelgren så for seg oppladningen mot Haslum onsdag kveld.

Publisert: 10.nov.2015 20:55
Oppdatert: 11.nov.2015 10:11

Nå vil det være vel drøyt å hevde at Lindboes og Nergaards skader har skapt den store panikken i Elverums spillegruppe. Andre Lindboe mener bestemt han er spilleklær mot bæringene. Han hadde spilt om det så hadde vært med krykker. Morten Nergaard er ikke like kategorisk:

Spør Øyvind Bronken, sier Morten Nergaard da HA ber om en kommentar.

Og dette sier Elverums fysioterapeut Øyvind Bronken:

- Det går den riktige vegen med Morten, men vi ser an hans deltakelse i kampen helt fram til kampstart.

Vegard har tatt store steg

Skulle Morten Nergaard måtte stå over, har Vegard Bakken Øien vist på trening i det siste at han er mer enn klar til å 

Likevel ser gjerne Elverum-trener Michael Apelgren helt sikkert at Morten Nergaard spiller hva han kaller El Classico i norsk topphåndball, som kampene mellom erkefiendene Elverum og Haslum blir kalt. Nergaard har en rutine som kan være avgjørende for kamputfallet. Og Apelgren synes definitivt det var for tidlig å vri seg i fortvilelse over skader da vi snakket med ham, ett døgn før kampstart:

-Vi har to nye skader, men erfaringen viser at det er veldig helende på skader når vi vet vi skal møte Haslum. De fleste skynder seg å bli helt friske. Det er noe helt spesielt å møte Haslum, Dette er årets seriekamp i Terningen Arena.

Revansjesugne Haslum

Sist de to lagene møttes, vant Elverum i vårens håndballsluttspill. Apelgren regner med at han vil møte et revansjesugent Haslum denne gangen:

- Jeg har stor respekt for Haslum. De har revansjen som den store drivkraften og jeg tror de vil gjøre en veldig bra kamp. Men vi motiverte. Det er moro å spille kamper som dette, sier Apelgren og kan nesten ikke vente på avkast.

Hvordan følelsen er etter å ha vunnet en slik håndballkamp, forklarer Michael Apelgren nesten som å sveve litt rundt i den syvende himmel. Det motsatte - at Elverum taper - har han ikke ofret en tanke og akter heller ikke å gjøre det, før han eventuelt må.

Handler om mer enn håndball

- Denne kampen handler om mer enn bare håndball, mener svensken som kjenner godt til tilsvarende oppgjør i sin egen aktive karriere. Derfor er han glad for å ha fått en ti dagers pause hvor han kunnet supplere treningsgrunnlaget. Det kan bli verdifullt utover november og desember som fortsatt byr på et tøft og hardt kampprogram.

For Elverums del blir det viktig å stoppe Haslums kontringer.

- Vi må hurtig tilbake i eget forsvar, sier Apelgren og kunne ha lagt til at hjemmelaget bør være effektive i avslutningene og ikke gi Haslum kontringsmuligheter.

Elverums store forse er hjemmebane og publikums hjelp, så vet også de hva som kreves.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke