20. jul
ALT GIKK GALT: 1-5 hjemme i Parken mot gullrival FC Midtjylland gjør det nå nesten umulig for Ståle Solbakkens FCK å vinne ligagullet i Danmark.
 
- Nesten umulig å vinne gullet nå
Rødt kort og tap 1-5 hjemme i Parken mot ligaleder Midtjylland gjorde kvelden helsvart for Ståle Solbakken.

Publisert: 02.mar.2014 22:50
Oppdatert: -

FC København kunne tatt kraftig inn på Midtjylland i den danske gullkampen, men mislyktes totalt og tapte 1-5 for serielederen hjemme i Parken.

Tapte gullet på høsten

Søndagskvelden ble blytung for FCK og trener Ståle Solbakken. I stedet for å minke serielederens forsprang til to poeng, ble avstanden økt til åtte.
De fleste vil likevel hevde at FCK ikke tapte gullet i denne kampen, men i den miserable høstsesongen som gjorde at Solbakken ble hentet tilbake som redningsmann.
- Det var nok først og fremst da gullet røk. Nå er det nærmest umulig å ta igjen Midtjylland, men vi må spille om europeiske plasser fortsatt. Vi er fire lag, som kjemper om det, sa Ståle Solbakken til dansk TV3 etter kampen i går kveld.

Keeperskade

Håpet levde fortsatt da Olof Mellberg utlignet til 1-1 etter 22 minutter, men deretter rant fire mål inn bak FCK-keeper Jakob Busk. Et av dem var også et selvmål av nettopp Olof Mellberg.
Solbakken måtte velge Busk i mål kort tid før kampen på grunn av en skade på førstevalget Johan Wiland. Reserven hadde mildt sagt en dårlig kveld da han måtte steppe inn på kort varsel.
Vertene avsluttet kampen med ti mann etter at den nylig hjemvendte spissen Andreas Cornelius fikk rødt kort kvarteret før slutt. Etter utvisningen scoret Midtjylland sine to siste mål og kunne juble for storseier.

Åtte poeng opp

13 seriekamper gjenstår av den danske sesongen. Midtjylland har fem poengs forsprang på toer AaB. FCK ligger på tredjeplass åtte poeng bak.
- Mange kommer til at avskrive oss nå. Det blir vanskelig, men vi skal kjempe hardt. Vi er litt nede nå, men vi må reise oss, sa nordmannen som fortsatt pendler mellom Hamar og København.
Midtjylland-trener Glen Riddersholm avviste at FCK var ute av mesterskapskampen så lenge det er 39 poeng igjen å spille om. Men også han mente det var svært viktig for Midtjylland å vinne i Parken.
- Vi kan være enige om at vi har et godt utgangspunkt, sa FCM-treneren.
Daniel Braaten kom innpå for FCK rett etter pause, men kunne ikke hindre at København-laget fikk juling.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke