17. jul
 
– Norges fineste løype
Friidrettsutøver Vegard Ølstad bor i Ottestad, rett ved Ottestadstien. Søndag satte han ny rekord i det han mener er Norges fineste terrengløype. Se bildegalleri på toppen!

Publisert: 30.okt.2016 16:02
Oppdatert: 30.okt.2016 16:02

Ølstad ble nummer fire i NM terrengløp for noen uker siden, og har satset på baneløping i mange år. Ottestadstien er nesten nabo etter at han flyttet.

– Jeg bor 800 meter bortenfor Ottestadstien, så det blir mye trening der. Det er Norges fineste terrengløype, i hvert fall av de aller beste, så det er veldig morsomt å løpe konkurranse i de løypene. Det er litt annerledes, med tanke på at det er en teknisk og variert løype. 

Ny løyperekord

Han løp inn til 55.29 i den 15,9 kilometer lange løypa i Ottestadstien rundt. Det var ny løyperekord. Rett bak fulgte Ola Erling Korbøl, også han bosatt i Ottestad, og som spiller fotball på Løten.  

– Løpet gikk relativt greit. Det var en del teknisk i midten, der Ola Erling tok meg igjen, men så klarte jeg å løpe ifra mot slutten, så det var greit nok. Jeg var veldig imponert over Ola Erling i dag. Han løp knallbra, forteller Ølstad.

Fornøyd med deltakelsen

Ottestad løpsfestival består av både stafett, Espern-joggen, barneløp og Ottestadstien rundt. 

Totalt var det om lag 350 løpere som deltok denne helgen. Det er også rekord.

– Vi er veldig fornøyde. Det er rekorddeltakelse både på løpet og på stafetten. I tillegg har vi vært veldig heldige med været. Dugnadsgjengen har gjort en kjempejobb for å få i stand dette. Vi håper i framtida at vi kan få med enda flere bedrifter, og vi utfordrer flere til å bli med. Konseptet med Ottestadstien rundt har satt seg bra, så den vil vi nok holde på i samme form som i dag, forteller løpsleder Kjell Sandal.

Ottestadstien rundt hadde 114 påmeldte. Esperjoggen doblet antallet deltakere til 50. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke