22. mai
Tøffing: Steffen Thoresen, her avbildet i en tøff duell med Lillehammers Brett Cameron i november, skal fortsette å være vond å møte.FOTO: tROND lILLEBO
 
Steffen Thoresen: – OL har ligget i bakhodet i år
Steffen Thoresen (32) har ikke spilt mange landskamper de siste årene. Men da han byttet klubb i sommer, hadde han en liten drøm om OL.

Publisert: 24.jan.2018 22:27
Oppdatert: 24.jan.2018 22:30

– Det er veldig gøy og morsomt å bli tatt ut til OL, og det er noe jeg gleder meg skikkelig til, sier Thoresen da HA-sporten ringer ham.

Da Thoresen gikk fra Lørenskog til Storhamar før sesongen, hadde han et lite håp om spill i Sør-Korea.

– Det har ligget i bakhodet, men det er tøft å komme seg inn. Da NHL-spillerne ikke skulle være med, åpnet det seg en mulighet. Dette er én av grunnene til at man vil spille på et topplag. Det var også en del av grunnene til at jeg ville bytte klubb, sier Thoresen.

forberedt

Onsdag ettermiddag ble OL-troppen til Norge offentliggjort, der Hamar-guttene Patrick Thoresen (34), Steffen Thoresen (32) og Eirik Salsten (23) var å finne, mens Robin Dahlstrøm (29) ble vraket.

I tillegg til at Dahlstrøm ble veid og funnet for lett for OL-troppen, er det kommet flere sosiale medier-reaksjoner på at Sondre Olden (25) og Thomas Valkvæ Olsen (24) ble vraket.

Søker man på «Petter Thoresen» eller «Steffen Thoresen» på Twitter, er reaksjonene mange.

Men det tar sjefen med knusende ro.

– Jeg var forberedt på det kom til å komme reaksjoner, men jeg bryr meg ikke noe om det. Både Sondre og Valkvæ har gjort det bra i andre ligaer i år. Men det er klar grunn til at de ikke kom med: Ingen av dem er gode nok til å spille blant mine topp seksløpere. Og da er det bedre å ta ut andre spillere, sier han.

imponert

Slik forklarer Thoresen hvorfor han fant plass til Steffen.

– Steffen har gjort en solid og bra sesong for Storhamar. Han har gjort en fin rolle, er god i undertallsspillet, og han spiller enkelt.

– Han har spilt bra i undertall, er smart og løser de defensive oppgavene på en bra måte. Det er noe av det vi ville ha med, sier han.

Landslagssjefen forklarer vrakingen av Dahlstrøm på følgende vis:

– Robin var en spiller jeg gjerne skulle sett mer av på Hamar før jul, men så ble han skadet. Han er litt lik Steffen, men har en mer offensiv rolle i klubblaget. Men han fikk ikke spilt på en måned på grunn av skade, og da falt han litt ut, sier han.

Robin Dahlstrøm ønsker ikke å kommentere laguttaket.

Söderström føler med Dahlstrøm

Storhamar-trener Fredrik Söderström var glad for Steffen Thoresen, men følte også med Robin Dahlstrøm.

Storhamar-trener Fredrik Söderström sier følgende om Storhamar-spillernes skjebne:

– Jeg er veldig glad på Steffens vegne, mens jeg samtidig føler med Robin, sier svensken.

Han legger til:

– Steffen har vokst for oss utover i sesongen, og han er vond å møte, tøff og har gode ferdigheter, sier treneren.

Han innrømmer at han har vondt av Dahlstrøm.

– Robin har vært med landslaget på den her reisen, og derfor kan jeg godt forstå at han er skuffet nå. Jeg vil ta en kopp kaffe med Robin i morgen, og så skal vi snakke og gå gjennom dette. Det er naturlig å bli skuffet og frustrert, sier svensken.

PS! Torsdag møter Storhamar Fredrikstad-laget Stjernen på bortebane.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.