20. jul
KLAR SJEF: Kevin Knappen har fått et veldig bra inntrykk av HamKam som klubb. I går formiddag ledet han lagets siste trening før oppgjøret mot Byåsen i Trondheim.
 
– Stort potensial
Kevin Knappen har vært HamKam- trener i en og en halv uke, og er imponert over mye i Briskeby- klubben.

0
Publisert: 04.jun.2016 07:57
Oppdatert: 04.jun.2016 07:59

Tidligere Elverum- og Brumunddal-trener Kevin Knappen sier dette om sin nye klubb:

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben, og det startet med mottakelsen jeg fikk. Jeg møtte de viktigste personene i klubben tidlig, og det var en bra start. Jeg visste tidlig hvem jeg skal forholde meg til. Det er flinke folk i alle roller, og fasilitetene er selvfølgelig også veldig gode. Det er slik en klubb skal drives, sier Kevin Knappen, som også er blitt bra kjent med spillergruppa.

– Det er mange gode fotballspillere her, og HamKam er en klubb med et stort potensial, sier Knappen.

Han synes spillerne har respondert bra.

– Det har vært en bra start. Det er ingen store forandringer spillemessig og taktisk, men noen nyanseforskjeller er det. Det vil ta litt tid, men vi er godt i gang, synes jeg. Det går bra når jeg maser, men målet er naturligvis at spillerne skal få ting inn i ryggmargen, at det skal gå av seg sjøl, sier HamKam-treneren, og fortsetter:

Spilte mer direkte

– En spillertropp skal bli til et lag, et maskineri. Det er dit jeg vil. Enkeltspillere kan avgjøre kamper, men det er kollektivet som vinner serier og titler. Det finnes det flere eksempler på, senest i England for kort tid siden.

I den første kampen som hovedtrener måtte Knappen se at spillerne brant den ene store sjansen etter den andre, og det endte med ett poeng mot Strindheim.

– Det var et sjansesløseri av de sjeldne. Men det var mye positivt også. Vi spilte mer direkte blant annet. Det kunne virke som om spillerne ville litt for mye, og med lave skuldre kunne vi nok vunnet 4–0. Men slik er det noen ganger, sier Knappen, og fortsetter med litt om forventninger fra omgivelsene rundt Briskeby-klubben.

Større forventninger

– Vi skal vinne fotballkamper, fokusere på oss sjøl, og ikke tenke på omgivelsene, som forventer mye av oss. Slik er det i en klubb som HamKam, som har den historien. Forventningene fra folk rundt klubben er større her enn i de andre klubbene jeg har vært i, og jeg tenker at det er viktig at spillerne er sterke psykisk.

I ettermiddag venter Byåsen i Trondheim.

– Byåsen svinger veldig. De har vunnet med mye, og tapt med mye. Men vi har bra kontroll på dem, sier Kevin Knappen.

Nicholas Mickelson er uaktuell på grunn av skade, mens Franck Semou soner for tre gule kort.

Simen Bolkan Nordli er med i troppen igjen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MUNTERT: Thobias Ndungu (f.v.), Marius Hagen, Emil Dahle, Tobias Ødegård og Truls Jevne Hagen jubler etter seier i gårsdagens internkonkurranse.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke