buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
ANNERLEDES: Tidligere landslagstrener Christian Holstad Lilleng (t.h.) ville ikke gjort som nåværende ledelse, og bare gi to skyttere sjansen i amerikansk uttak. - Forskjellene er ikke større enn at også Vebjørn Berg (t.v.) og kanskje også Harald Stenvaa
 
- Vebjørn fortjener å få sjansen i uttak
Tidligere landslagssjef Christian H. Lilleng er klar på at ingen av de andre norske har skutt så bra at Olympiatoppen bør se bort fra Vebjørn Bergs meritter.

Publisert: 02.jun.2012 10:02
Oppdatert: -

- Det er utrolig stor forskjell på å skyte i OL og andre stevner. Det er et enormt trøkk med media og så mye tilskuere at Vebjørns erfaring fra Beijing bør telle veldig høyt, sier Christian Holstad Lilleng til HA-sporten.

Ville tatt med alle

Lilleng ledet de beste norske skytterne i flere år fram til etter OL i Beijing i 2008. Han synes det er merkelig at Vebjørn Berg ikke fortjener en plass i det amerikanske uttaket om den siste plassen i liggende på 50 meter.

- Så lenge de andre norske skytterne ikke har pallplasser fra verdenscupen denne sesongen, og så lenge det må til et ekstra uttak, ville jeg ha tatt med Vebjørn Berg, og også Harald Stenvaag. Det har ikke vært plass til alle i verdenscupkonkurransene, men det er fire-fem stykker som har gjort jobben sammen de siste årene, og da bør alle få sjansen i den siste uttakingen når ingen har skilt seg mer ut, sier Lilleng.

Medaljer og oppvarming

Lilleng mener landslagsledelsen må fokusere på to ting i OL-innstillingen. Det viktigste er å se på hvem som er medaljekandidater.
- Hvis Vebjørn Berg har fått orden på øynene, er han i mitt syn en klar medaljekandidat. Det at han har vært ute en stund på grunn av synsproblemene betyr ikke så mye, en skytter er såpass inne i det, og har såpass feeling, at hvis utstyr og fysiske forutsetninger er i orden, er de raskt tilbake.

Den andre vurderingen Lilleng mener er viktig, er hvem som trenger en oppvarmingsøvelse i OL, og synes det er en god vurdering at Ole Magnus Bakken får den sjansen på luftrifle i år, før han skal skyte liggende og kanskje helmatch hvis han vinner den amerikanske uttakingen mot Are Hansen helgen 19.-20. juni.

- Vebjørn trengte en slik oppvarming i 2008. Den erfaringen i OL-debuten gjorde ham til en medaljekandidat senere. Han ledet faktisk OL i luftrifle etter 40 skudd i Beijing, nesten uten å ha tatt i luftbørsa i forkant. Også det er en konkurranseegenskap som må verdsettes. Noen dager senere var Vebjørn bare noen tideler fra å bli en norsk skytterlegende, men alle glemmer en litt bitter 4. plass, sier Lilleng.
 

- Ingen kommentar

HA-sporten forsøkte fredag forgjeves å få Jarle Aambø og coach i Olympiatoppen, Michael Jørgensen i tale, men de vil ikke kommentere vrakingen av Vebjørn Berg i innspurten av OL-uttaket i skyting. Slik svarte medieansvarlig Halvor Lea:


«Uttak til OL skjer ved at landslagstreneren, etter diskusjoner med Olympiatoppens coach, innstiller de aktuelle OL-utøverne. Endelig uttak skjer så av Olympiatoppens ledelse basert på den innstillingen som foreligger. På det nåværende tidspunkt foreligger det ingen innstilling i rifleskyting. Det er ikke aktuelt å gå inn i diskusjoner om enkeltutøvere eller uttaksprosesser på et tidspunkt det ikke foreligger noen innstilling».

Senere på dagen offentliggjorde Norges Skytterforbund uttaket. Da svarte Lea følgende:
«Som sagt, Olympiatoppen diskuterer ikke uttak underveis i prosessen. Ingen er tatt ut til OL før innstillingen er behandlet og uttaket er gjort»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat