buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
IKKE BEKVEM: Verken ordfører Morten Aspeli eller varaordfører Geir Byberg er bekvem med at bygging av håndballhall drar ut i tid, men de har intet valg.
 
- Vi er usikre på når det blir ny hall
På grunn av tom kom­mu­ne­kas­se og lang saks­be­hand­lings­tid, kan Stor­ha­mar se langt et­ter ved­tak om å byg­ge hånd­ball­hall i år.

Publisert: 04.mai.2013 13:44
Oppdatert: -

Dette blir langt på veg bekreftet når ordfører Morten Aspeli tegner og forteller overfor HA-sporten:
- Vedtaket om å bygge håndballhall på Hamar vest kommer ikke i løpet av forsommeren. Et byggevedtak krever at vi har satt av penger til det i budsjettet. Det er ikke gjort. Her er det bare satt av penger til drift, sier Aspeli.
- Derimot kommer administrasjonen til å få i oppgave å utrede alternativer på kommunestyremøtet i juni. Da vil vi se hva vi skal jobbe videre med. Likevel er det langt fram til at byggearbeidene kan starte. Når alternativ er bestemt, skal et forprosjekt vedtas. Deretter skal kommunen ha et gjennomarbeidet detaljprosjekt, før arbeidene sendes ut på anbud. Bare denne prosessen vil samlet ventelig ta flere måneder.

Usikkert tidsperspektiv

Verken Morten Aspeli eller varaordfører Geir Byberg er bekvemme med situasjonen. De vil heller ikke svare på når en eventuell bygging kan komme i stand.
- Vi er meget usikre. Årsaken er økonomien i kommunen, sier de to som vedkjenner seg valgløftene for to år siden, der samtlige partier i Hamar, bortsett fra BBL og Frp, gikk inn for en utbygging av Prestrudhallen. Etter den tid er flere alternativer kommet på bordet og det er fattet vedtak om at en ny hall, når den kommer, skal ligge på Hamar vest. Der står saken nå.
- Skjønner dere at folk i håndballmiljøet er skuffet og irriterte på dette?

Tre håndballhaller

- Ja, men da vi lovet å bygge håndballhall, tok vi som opposisjonspolitikere utgangspunkt i en helt annen økonomisk situasjon enn den vi har i dag. Siden den gangen har vi hatt overskridelser på kulturhus, parkeringshus og Børstad Idrettspark på 200 millioner, tilsvarende tre håndballer! I tillegg har vi fått ytterligere økonomiske utfordringer med byggingen av Stortorget og stupetårnet på Koigen. Dette er en forklaring - ingen unnskyldning, sier Geir Byberg og Morten Aspeli, som begge bedyrer at det ikke har gitt opp håndballhallen.

Tung arv fra BBL

- Faktum er at vi arvet en kommuneøkonomi vi ikke så for oss da vi tok over. Dette betyr at utfordringene står i kø. Fram til 2016 skal kommunen spare inn 85 mill. kroner på driftsbudsjettet, men vi har ikke gitt opp hall. Det er fortsatt over to år igjen av valgperioden og vårt høyeste ønske er å få bygget en hall i perioden, Men inntil vi har økonomien på plass, må vi avvente. Vi må ha fokus på helhet og trygghet og kan ikke gå for noe vi ikke kan stå for, sier ordfører i Hamar kommune, Morten Aspeli.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat