20. jul
HÅPER: Ståle Solbakken øyner kvartfinaleplass for FC København i europaligaen.
Foto: Anders Kjærbye, Scanpix Danmark / NTB scanpix
 
- Vi nærmer oss FCK-rekord
Ståle Solbakken mener at FC Københavns sjanse for å slå ut Ajax i europaligaen er 50-50. Lykkes det, nærmer FCK seg sin største europacupbedrift.

NTB
Publisert: 09.mar.2017 08:21
Oppdatert: 09.mar.2017 09:25

– Vinner vi over Ajax og tar oss til kvartfinale, så kan vi begynne å snakke om det, sa han på onsdagens pressemøte før første kamp i Parken.

For fem år siden var FC København i åttedelsfinale i mesterligaen og tapte for Chelsea.

– Mesterligaen er vanskeligere, men det vil være veldig stort om vi er blant de åtte siste lagene i en europeisk turnering. Mange lo av meg da jeg sa at vi kunne greie det, sa Solbakken.

På høyde

– Ajax har noen gode individualister, noen som er bedre enn våre, men som lag er vi minst på høyde med dem, vurderer han.

– De har en fordel i at de spiller hjemme sist, men vi vil være skuffet om vi ikke henger med langt ut i returkampen. Jeg tror sjansen for avansement er 50-50.

FC København har vært meget solid bakover på hjemmebane i europacupen denne sesongen, og har ikke sluppet inn mål i Parken.

Samtidig har laget slitt med å score, og de tre siste hjemmekampene i mesterligaen og europaligaen har alle endt 0-0: Mot Leicester, Porto og Ludogorets.

– Det er et stort problem om det fortsetter, medgir Solbakken.

Farlig danske

Han har ikke gjort noe spesielt for å stoppe Ajax' danske angrepskomet Kasper Dolberg.

– De seks fremste spillerne, midtbanespillerne og spissene, spiller normalt samtlige minutter i kamp etter kamp. Vi har fokusert mer på deres innbyrdes relasjoner enn på de enkelte spillerne, sier han.

– Men det vil ikke gjøre seg om en danske scorer mot FCK, så vi må passe på.

Ajax må unnvære midtstopper Davinson Sanchez og høyreback Joël Veltman, som begge er utestengt.

– Vi må se hvor mye vi kan utnytte det. Vi vil prøve å sette den bakre fireren deres under press, sier Solbakken.

Forrige sesong ble Ajax slått ut av Molde i europaligaen (i gruppespillet). Laget vil prøve å unngå en ny nordisk nedtur.

- Sendt et signal

FC København har spilt 0-0 i sine siste tre hjemmekamper i Europa. Keeper Robin Olsen jakter en ny smultring når Ajax kommer på besøk.

Ludogorets, Porto og Leicester har alle forsøkt, men ingen av dem maktet å få ballen i nettet i Parken. Det må gjerne gjenta seg mot Ajax i europaligaen torsdag, sier danskenes keeper.

– Klarer vi bare å holde nullen hjemme, så vil det hjelpe oss mye. Et bortemål i Amsterdam vil da være veldig gunstig, sier burvokter Olsen.

Olsen og lagkameratene har vært bunnsolide på eget gress i lang tid. Forrige baklengsmål i Parken kom 16. august (1-1 mot Aalborg).

- Vi spiller godt og er sterke på hjemmebane. Vi har en god defensiv her, sier Olsen.

– Det betyr mye. Vi sender ut et signal til Ajax og resten. De vet dessuten at vi kan score, legger han til.

Han sammenligner det nederlandske laget med rivalen FC Nordsjælland i superligaen.

– Ajax har et godt lag med mange unge spillere. De ønsker å spille seg ut fra keeper, slik som Nordsjælland. Men Ajax har ikke samme fysikk som den vi har. Vi har taktikken klar. Det blir en morsom kamp. Vi skal kjempe for avansement, slår Olsen fast.

Ståle Solbakkens mannskap spiller returoppgjøret i Amsterdam om en uke. FCK-treneren har uttalt at han vurderer sjansen for avansement som "femti-femti".

(©NTB) 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke