21. jul
 
– Vi vil ha egen bane
Pådriver Roger Korup har ikke peiling på cricket, men vil starte en ny cricketklubb. Innvandrerungdommene i Brumunddal er klare.

Publisert: 10.apr.2017 10:01
Oppdatert: 10.apr.2017 10:06

Roger Korup jobber med flyktninger og har sett seg litt lei av at ungdommene ikke har så mye å gjøre. Det vil han gjøre noe med.

Ungdommer fra Afghanistan, Iran og India møtte opp til cricketklubbens første møte.

Stor jobb

Klubben er så fersk at navnet ikke er i boks ennå.

– Foreløpig har vi valgt å kalle oss Innlandet Cricketklubb. Ungdommene vil gjerne ha et mye tøffere navn, noe vi kan komme tilbake til, sier Roger Korup.

Innlandet Cricketklubb har som formål å skape et sosialt, rusfritt miljø for unge som ønsker å spille cricket i trygge omgivelser. Klubben skal fremme interessen for cricket i sin alminnelighet og arbeide for å utvikle et positivt cricketmiljø i hele Innlandet.

Før den tid har Roger Korup og klubben mye arbeid.

– Det er utrolig mye som må ordnes før vi i det hele tatt kan starte, både med treninger og kamper. Det aller største problemet slik jeg ser der, er hvor kan vi spille cricket, sier ildsjelen.

Drømmer om Strandsaga

Ved området på Strandsaga skal det legges et stort gressteppe foran en stor scene. Drømmen til Korup er at det kan kombineres med en cricketbane.

– Vi trenger en stor bane. 130 til 150 meter i diameter er en cricketbane. I sentrum av banen er det en avlang stripe med hardere underlag. Store deler av spillet foregår der, sier Korup.

Klubben kommer også til å søke fylkeskommunen og kommunen om en del midler. Utstyr er prioritet nummer en.

Må ut å tigge

Så lenge klubben ikke har noen midler i startfasen, må de ut på sponsormarkedet.

– Det hadde vært en drøm om noen firmaer vil sponse denne gjengen. Vi er helt avhengig av noen snille onkler om vi skal komme i havn med dette prosjektet, fortsetter Roger Korup til HA-sporten.

I de nærmeste dagene kommer det nok til å komme noen søknader på ett eller annet fra Innlandet Cricketklubb til kommunen og fylkeskommunen

Cricket er den fjerde største idretten i verden. Det er kun fotball, basket, tennis som er større. I Norge finnes det hele 61 lag fordelt over hele landet. De 61 lagene spiller i hele seks divisjoner.

Nå gjenstår det å se om det blir et lag til i divisjonssystemet. For spillerne i Innlandet Cricketklubb er superklare.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke