buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
NØT STEMNINGEN: Gyda Enger nøt stemningen i Midstubakken under VM i Oslo fredag. Etter første omgang var hun veldig skuffet, men andrehoppet og opplevelsen av VM på hjemmebane rettet opp mye av inntryk
 
- Viktig at en av de eldste vant
Gyda Enger har selv alltid vært blant de yngste i damehopp. I går var 18-åringen fra Hernes glad for at ei på 27 år ble verdensmester, og ikke en av de yngste. Sjøl ble hun nummer 26.

Publisert: 26.feb.2011 08:42
Oppdatert: -

HOLMENKOLLEN: De siste dagene har det rast en debatt om kvinnehopp, lav alder og kropp. FIS-president Gian-Franco Kaspers uttalelser om damehopp i VM som en barnehage har skapt sinne og frustrasjon.
Derfor var det perfekt at Daniela Iraschko fra Østerrike ble verdensmester i Midtstubakken - som 27-åring.
- Det var viktig for damehopp å vise at også de eldste kan vinne, og at vi ikke bare er en barneidrett, sier Gyda Enger.
Hun var VMs 20. eldste deltaker i damehopp, med sine 18 år og 45 dager. Det var med andre ord ikke bare 14- og 15-åringer til start.

- Må starte et sted

Gyda har ikke veldig mye til overs for Kaspers uttalelse.
- De som er gode nok må få være med. Det var vel ingen som kan regne med at det plutselig skulle dukke opp en haug med 30-åringer som begynte å hoppe på ski. Et sted må vi også starte, og det betyr at det vil være mange unge i starten, slik det er i alle nye idrettsgrener. Om noen år håper jeg det vil være annerledes, fastslår Hernes-jenta.

Stortalent tok bronse

Hun var sjøl bare 14 år og 65 dager da hun var med i tidenes første junior-VM i Tarvisio i 2007.
Hoppkonkurransene gikk i Planica, og Gyda ble nummer 17. Hun var imidlertid ikke yngst. Det var franske Coline Mattel med sine 11 år og 134 dager!
For snart fire år siden kom hun på plassen bak Gyda, men i går tok Mattel bronsemedalje.
Gyda har ikke pratet så mye med den franske jenta, som var senior-VMs nest yngste deltaker i år.
- Hun er et utrolig multitalent med enorm utvikling. Mattel kommer til å være med i mange år, håper Enger, akkurat som hun håper å få flere sjanser i seniormesterskap og muligheten til å hevde seg i toppen. For eksempel i OL i Sotsji om tre år.

Desidert dårligste forhold

Kollen-VM ble en berg- og dalbane for Hernes-jenta. I prøveomgangen gjorde hun sitt beste hopp denne uka. 90,5 meter ga en 13. plass.
Og forhåpninger.
Første omgang ble en miss. Med dårligst vindforhold av samtlige 43 deltakere landet hun på 78,5 meter.
- Vi driver med en uteidrett, og forholdene er det vanskelig å gjøre noe med. En gang er det min tur, sa Gyda om uflaksen med vinden.
- Jeg trodde jeg var ferdig. At jeg måtte se finaleomgangen fra tribunen, og da var jeg utrolig skuffa.

Finaleomgangen reddet mye

Regjerende verdensmester Lindsay Van var en av de siste hopperne som misset, og Gyda gikk videre som nest siste hopper og med et nødskrik. Etter 84,5 meter i andrehoppet klatret hun til 26. plass, og finaleomgangen reddet mye.
- Så lite trodde jeg på finaleomgang, at jeg fikk fryktelig dårlig tid. Jeg måtte løpe trappene opp for å rekke å hoppe, fastslår Gyda Enger.
Og smiler tross alt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat