16. jul
STÅLE SOLBAKKEN
 
- Viktig Ståle-info
Ståle Solbakken har forsøkt å snakke ned sin betydning før kampen mot Danmark, men Drillo gjør det motsatte. - Ståle har vært viktig, sier han.

Publisert: 25.mar.2011 08:00
Oppdatert: -

OSLO: - Drillo hadde full oversikt. Det var ikke mye han ikke visste, sa Solbakken til HA-sporten for et par dager siden og gjentok det samme i VG i går.
Men under gårsdagens presseseanse avfeide Drillo at samtalen med FCK-treneren ikke hadde hatt noen betydning.

Detaljkunnskap

Tvert imot mener Drillo at han har fått mye nyttig informasjon om danskene gjennom Ståle Solbakkens detaljkunnskap om de danske spillerne.
- Ståle har bidratt en del. Han har vært viktig, sa Drillo da HA-sporten ba han om å gå nærmere inn på temaet.
Han bekrefter også at de har snakket om danskenes kvaliteter både offensivt og defensivt. Men det er særlig på vurderingen av enkeltspiller at Drillo mener han har fått nyttig informasjon som han har tatt med seg inn mot kampen i morgen.
- Jeg har registrert at Ståle har snakket ned sin egen betydning, men han satt på detaljkunnskap om enkeltspillere som har vært viktig for oss. Hva det har vært tror jeg vi får la bli mellom oss, smiler Drillo.

Aldri bedre forberedt

Selv har Drillo finstudert danskenes fem siste kamper med alle mulige teknologiske hjelpemidler. Morten Olsens lag er gjennomanalyst fra A til Å.
Og Drillo føler seg trygg på at det ikke kommer noen overraskelser.
- Det er nok mulig jeg aldri har vært bedre forberedt til en kamp. Jeg har nok ikke det, men det er jo ingen garanti for seier, sier han.
Selv om danskene har flere spillere i verdensklasse, så er det også spillere og en stil med en viss risiko som møter Norge på Ullevaal i morgen. Det har gitt katastrofale følger før for danskene.
Som da Christian Poulsen slo den horrible tversoverpasningen mot Portugal.
- De har hatt noen stygge balltap på midtbanen. Jeg håper de fortsetter med det, sier Drillo, som ikke har noen tro på Morten Olsen legger opp til et annet spill mot Norge nå, selv om har valgt å trene på en dårlig grasbane i Danmark som oppkjøring før kampen.

Strålende Ullevaal

Det siste kan virke litt merkelig, siden Ullevaal ligger grønn og nærmest oppsiktsvekkende perfekt med tanke på at det er 25. mars i dag.
- Danske er tro mot sin spillestil. Det vil de nok være i morgen også. Og Ullevaal er veldig bra. Overraskende bra.
- Så bra at det blir en fordel for danskene?
- Tja, kanskje det. Men alle lag liker jo å ha gode baner. Danskene er nok likevel mer avhengig av det enn oss.
- Er du så rolig og komfortabel før denne kampen som du virker utad?
- Ja og nei. Jeg er rolig med tanke på forberedelsene, men jeg er ikke rolig når kampen spilles, sier Drillo.
Som har hele laget klart nå.
Men han velger å holde det hemmelig fram til en time før kampstart.
- Det er ingen grunn til å la danskene få vite alt, selv om de vet mye, er Drillos holdning til det.

Jarstein i mål

Også keepervalget velger Drillo å holde hemmelig. Men Rune Almenning Jarstein velges framfor Espen Bugge Pettersen som Jon Knudsens erstatter.
Da blir dette trolig Norges lag (4-5-1): Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, John Arne Riise - Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen - Mohammed Abdellaoue.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke