17. jul
TØFT: Lillehammer-trener Mikael Kvarnström har hatt en vanskelig sesong. Foto: Stian Bakkom
 
-Tøffeste sesongen i min karriere
To uker etter at Lillehammer sikret plassen i neste års Get-liga, er det en revansjelysten Mikael Kvarnström som innrømmer at han er preget av den svake sesongen.

Publisert: 02.apr.2016 13:26
Oppdatert: 02.apr.2016 13:32

39-åringen fra hockeybyen Karlstad i Sverige, ble ansatt som hovedtrener for Lillehammer IK før sesongen på en toårs-kontrakt. Den tidligere Sparta-treneren innrømmer at hans første sesong har vært knalltøff. 

- Dette har vært den tøffeste sesongen jeg har hatt. Jeg har vært trener i 16 år og hatt det som yrke i 11. Så mange timer som jeg har brukt på ishockey denne sesongen, har jeg nok aldri vært i nærheten av, sier svensken. 

-Alle må gå i seg selv

Det satte seg aldri for Lillehammer. Kun glimtvis viste de kvalitetene som bor i laget. Nå blir det en nøye evaluering for unngå at laget havner utenfor sluttspill neste sesong. 

- Man lærer alltid, men først og fremst når det går dårlig. Da kreves det enda mer av deg og du må finne løsninger hele veien. Nå havnet vi i kvalifisering,  og sluttspill er første steg på veien opp igjen. For klubben så tror jeg denne sesongen har vært nyttig i et lengre perspektiv. Nå må alle gå i seg selv, og alle må heve seg. Det gjelder i aller høyeste grad meg selv også, mener Kvarnström. 

En viktig del av evalueringen blir sammensetningen av spillerstallen. Klubben har ikke avgjort hvilke importer de vil ha med videre, og eventuelt hvor mange de skal ha. Uansett vil det bli endringer. 

- Vi har hatt veldig mange like typer denne sesongen. Vi trenger flere som har evnen til å bryte ut av mønsteret når vi sliter.  Jeg savner også flere spillere med mer temperament i seg, spillere som sier i fra når ting ikke er bra nok både på trening og i kamp, formaner 39-åringen. 

Viktig sommer

-Dere må treffe bedre på importene også?

- Det er alltid viktig, men vi har ikke den økonomien til at vi bare kan gå ut og hente importer i konkurranse med andre. Vi må lete nøye og finne noe gull. Du vet aldri helt sikkert når du henter inn utenlandske spillere. Han kan være dominant i èn liga, og mislykkes totalt i en annen. Det blir viktig for oss at vi får inn riktig type, riktig person. Vi må gjøre den jobben ekstremt nøye i sommer. 

Under årsmøtet på torsdag kom det frem at sportsutvalget foreløpig ikke er fulltallige. To av medlemmene, inkludert tidligere spiller Stefan Sjödin er i tenkeboksen. Dermed ligger spillerlogistikken i hendene på sportslig leder Atle Svendsrud og Kvarnström selv. 

Til tross for sesong med mange nedturer og svake sportslige resultater, er det en innbitt hovedtrener som knapt kan vente med å komme på is igjen. 

- Jeg har aldri vært mer sugen på å komme i gang med en ny sesong. Vi i Lillehammer IK skal revansjere oss kraftig, avslutter Mikael Kvarnström.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke