23. jul
TAP: Det ble tap for Roy Johansens gutter lørdag kveld.
 
Kvartfinalehåpet forsvant
Danmark utnyttet sitt power play. Det gjorde ikke Norge. Da gikk det som det gikk da naboene i sør vant 4-1 i hockey-VM lørdag kveld.

NTB
Publisert: 09.mai.2015 22:41
Oppdatert: 09.mai.2015 22:46

Tapet gjør at Norge kan ta maksimalt ni poeng i mesterskapet, og det er ikke nok til kvartfinalespill. Med seier over Danmark ville Norge hatt muligheten til å spille kvartfinale mot vinneren av gruppe A i Praha kommende torsdag.

Norges tap var det første mot Danmark i VM-sammenheng siden 2002. Det var i Roy Johansens annen sesong som landslagstrener.

Norge sikret plassen i elite-VM også neste år da Slovenia ble slått 3-1 fredag kveld. Det betyr at den siste kampen mot Hviterussland tirsdag blir nokså betydningsløs for Norges del.

Spent

Det var et spent Norge før kampen fordi Danmark mønstret et litt nytt og ukjent lag uten nærmere ti av sine antatt beste spillere. Danmark har hele åtte spillere i NHL, men ingen av dem er med i VM.

Men danskene mente alvor fra start og scoret allerede etter 1.51 minutter ved Nicholas Jensen. Skuddet hans gikk rett i krysset etter å ha passert både Jonas Holøs og Niklas Roest på veien.

Norge svarte omtrent umiddelbart på tiltale. Ken André Olimb var sikker og stødig etter å ha blitt assistert av Mats Rosseli Olsen og Alexander Bonsaksen.

Norge fikk muligheten i to overtall i 1. periode, men det endte uten de helt store sjansene. Danskene derimot var langt mer effektive da de fikk sjansen i spill fem mot fire på tampen av perioden. Daniel Nielsen satte pucken i mål til 2-1 da Patrick Thoresen var sendt i boksen etter interference.

Undertall

Da 3-1-målet kom var det Kristian Forsberg som var ute med utvisning. Norge ga bort store rom foran keeper Lars Haugen, og Frederik Storm fikk all verdens med tid da han sendte danskene opp i føringen med to mål.

Norge tapte fortjent nok i en nokså jevnspilt kamp. Det var et Norge som var langt tammere enn da det ble seier mot Slovakia og Slovenia. Overtallsspillet ble igjen avgjørende. På tampen virket det nesten som om Norge ikke helt hadde troen på at de kunne snu det til poeng og seier, og den berømte spikeren i kista ble satt med 8,24 minutter igjen å spille. Da satte Julian Jacobsen inn 4-1. Danmark tok sin første seier i mesterskapet.

Norge er med i sitt tiende sluttspill på rad og nådde kvartfinalen første gang i 2008. De var også i kvartfinalen i 2011 og 2012.

Den neste sjansen på å nå en kvartfinale når VM spilles i Moskva og St. Petersburg i Russland neste år. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke