16. jul
TALENT: Valetin Blaka lagde trøbbel for Espen Nystuen på Briskeby.
FOTO: HÅKON KRISTIANSEN
 
HamKams potensial er større enn KILs
Det er alltid irriterende å tape mot KIL. Særlig når baklengsmålene gis bort.

Publisert: 28.jun.2015 21:40
Oppdatert: 29.jun.2015 08:09

For dette var kvelden da HamKam var i det gavmilde hjørnet. Hvis alle spillerne i grønn shorts er dønn ærlige med seg selv, tror jeg vi kan sette alle fire KIL-scoringene på kontoen for personlige feil.

Minst to av dem er store tabber.

Da tenker jeg på 1-2-scoringen etter 47 minutter hvor Kristoffer Hagen gir bort ballen rett utenfor egen 16-meter.

Og så tenker jeg på frisparket til Mads Cato Moldskred fra 30 meter som ga KIL 4–2. Den skal Emil Holst bare redde.

Så kan vi ta med at Tobias Ødegaard ikke likte å bli dratt av av samme Moldskred på 1-1, samtidig som Emil Holst bør ha ambisjoner om å rekke bort på den ballen.

Mens John Anders Rise heller ikke var heldig da han mistet ballen på vei framover i forkant av 3-1-scoringen. Kontringen imot var et eksempel på hvordan slike sjanser skal utnyttes.

KIL var bedre

I det hele tatt er det mye å lære av Kongsvinger etter en slik kamp. Rødtrøyene, som uansett historie og resultater føles som en lillebror, både gjør mye bra i denne kampen og har gjort mye bra det siste året.

De har vært flinke til å sette sammen et offensivt og angrepsvillig lag som skaper mye med stort balltempo. De har fine typer som stadig er under utvikling.

Og så har de noen eldre smarte fotballspillere som holder tak i det hele når akkurat det er nødvendig.

Kongsvinger framstår som et mye mer homogent og samspilt lag enn hva HamKam gjør. Og selv om det er mange som mener at denne avdelingen kanskje er 2. divisjons dårligste, så tror jeg faktisk Kongsvinger er Norges beste 2. divisjonslag akkurat nå.

Likevel hang HamKam bra med. Og KIL vant fordi HamKam ga bort for mange enkle mål.

Konklusjonen da må være et det ikke er så mye som skal til for HamKam å ta et steg opp, selv om det uansett ikke vil holde til å utfordre KIL i kampen om opprykket i år.

Positiv unggutt

Jeg synes det er veldig positivt at en spiller som Mathias Pedersen Aasand (17) markerer seg som han gjorde i første omgang. 

Valentin Blaka (19) holder også nivået – han skapte i hvert fall litt trøbbel. Og Mikkel Frankmo – en annen 17-åring – har vist seg fram tidligere i sesongen.

Så går det an å være tilsvarende skuffet over at spillere som Truls Jevne Hagen, Aziz Idris og John Anders Rise ikke dominerer mer for HamKam. Det må de gjøre. Både Jevne Hagen og Idris ble bedre utover i kampen, men KILs profiler var enda bedre.

Jeg tror likevel at hvis de unge fortsetter utviklingen og HamKam får på plass et par-tre profiler til, så vil veien tilbake til fotballtoppen ligge åpen på Briskeby.

Potensialet er der fortsatt. I større grad enn mange tror. Og i hvert fall vesentlig større enn potensialet til KIL.

2.153 tilskuere sier også noe om det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke