20. jul
NÆRE: Tore Brovold ble nummer åtte i EM i Maribor.
FOTO: HALVOR LEA
 
Lagsølv på Tore Brovold og Norge
Det norske laget med Tore Brovold som en av tre skyttere vant sølv i lagkonkurransen i EM i skeet i Maribor..

Publisert: 22.jul.2015 17:24
Oppdatert: 22.jul.2015 18:02

Onsdag ettermiddag sikret Norge seg sølvmedalje i lagkonkurransen. Tom Beier Jensen, Tore Brovold og Ole Eilif Undseth skjøt på det norske laget.

De norske gutta skjøt strålende på siste dag og knep sølvet foran Italia på rangering etter lik poengsum. Russland ble europamestere.

Dette er Norges andre medalje i EM. I går vant riflegutta bronse i lagkonkurransen på 50 meter liggende.

Men det norske innslaget i den individuelle finalen, Tom Beier Jensen, mislyktes i å nå medalje eller kvoteplass til OL.

 - En blanding av mange ting. Lange dager i varmt vær og gleden av å nå finalen er et par av dem. Jeg var litt utladet og skyter dårlig rett og slett, sa Tom Beier Jensen etter finalen i nesten 40 graders varme i Maribor.

Etter bare to bom på 125 skudd i kvalifiseringen, ble det hele fem bom på 16 skudd i finalen. Fire av seks finalister kjempet om i alt tre kvoteplasser til OL og Beier Jensen ble den eneste som endte opp uten.

Tore Brovold var nære å nå finalen han også, men han gikk ikke videre fra omskytingen da seks mann skjøt om den sjette og siste plassen. Til slutt endte han på 8. plass med 122 treff.

Gullet gikk til Luigi Lodde, mens grekeren Efthimios Mitas tok sølv. Danske Jesper Hansen tok bronsen.

Den norske skeettrioen har nå to sjanser igjen til å kvalifisere seg til OL i Rio. Det gjenstår en World Cup-konkurranse i Aserbajdsjan i tillegg til VM i Italia i september.

Norge har ingen kvoteplasser i skeet så langt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke