18. aug
VIDERE: Petter Vaagan Moen med ballen under kvalifiseringskampen mellom Strømsgodset og Mladá Boleslav på Marienlyst stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 
Vaagan Moen og Lehne Olsen gikk videre med Strømsgodset
Strmsgodset med Petter Vaagan Moen og Thomas Lehne Olsen gikk videre i europaligaen.

Publisert: 23.jul.2015 21:13
Oppdatert: 24.jul.2015 06:17

Strømsgodset med Petter Vaagan Moen på midtbanen fra start og Thomas Lehne Olsen som innbytter de siste 25 minuttene, sikret seg et imponerende avansement fra 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Med 2-1 fra bortekampen, tok drammenserne seg videre på bortemål da de tapte 0-1 mot Mlada Boleslav torsdag.

Godset tok en særdeles sterk borteseier i Tsjekkia. Trener Bjørn Petter Ingebretsen hadde få forventninger om seier på forhånd.

I Drammen ble det en nervepirrende kamp om å sikre seg videre spill i europaligaen.

Oppgjøret startet jevnt, men Boleslav tok mer og mer over utover i første omgang. Til slutt ga det resultater. Espen Bugge Pettersen avverget først mesterlig, men Ales Cermak satte returen i mål og skapte spenning. Selv om det sto 2-2 sammenlagt, var vertene videre på bortemål. Ikke mye mer skjedde i den første omgangen.

I annen omgang risikerte bortelaget mer og mer i jakten på et viktig mål nummer to. Det ga kontringsmuligheter for Godset, men det klarte ikke det norske laget å utnytte.

Tross gode muligheter, stemte det heller ikke i avslutningsøyeblikket for de gjestende tsjekkerne. Mlada Boleslav fikk aldri flere mål og måtte se seg slått sammenlagt av Strømsgodset. Et meget sterkt resultat av nordmennene.

– Det var viktig, internasjonale kamper er alltid tøffe og avgjøres på små marginer. Rett og slett et viktig avansement, sier Petter Vaagan Moen, som sjelden har vært så glad etter å ha tapt en kamp.

Mot Mladà startet Vaagan Moen sin andre kamp på rad, mens Lehne Olsen fikk sitt andre innhopp på like mange kamper. Det gir ny motivasjon.

– Formen kommer seg og jeg har litt å gå på før jeg er i matchform. Men det er veldig godt å få muligheten til å spille meg i form, det setter jeg pris på, sier Vaagan Moen.

ForThomas Lehne Olsens del har det den siste tiden vært mye spekulasjoner rundt hans framtid i klubben. Av Godsets fire opprinnelige spisser virket modølen å være bakerst i køa. De siste ukene har antall konkurrenter plutselig blitt halvert. Først røyk Marvin Ogunjimi korsbåndet, så forlot Péter Kovács klubben til fordel for Sarpsborg 08. 

– Nå er det bare Thomas Sørum og jeg som kan spille spiss, og per dags dato står vi ganske likt. Med et tett kampprogram i ukene framover vil jeg få spilletid.

Strømsgodset møter kroatiske Hajduk Split i neste runde. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke