17. jul
LITE AK­TU­ELT: Ve­gard Skog­heim og Svein Inge Haa­gen­rud var på hand­le­tur i går, men fant ikke noe som fris­tet spe­si­elt.Foto: Rune Steen Han­sen
 
170.000 å handle for
Vegard Skogheim ønsker seg en god kantspiller, men han har bare 170.000 kroner å handle for.

Publisert: 15.jan.2011 10:51
Oppdatert: -

OSLO: Det var nesten som å dra på shopping uten penger da Vegard Skogheim og Svein Inge Haagenrud kikket på rundt 50 bosmanspillere i går. NISO (spillerorganisasjonen) arrangerte turnering for bosmanspillere fra Norge, Sverige, Finland og Nord-Irland i Valhall.
Skogheim og Haagenrud så etter en kantspiller, men fant ikke gull.
Neppe Knudsen
Tidligere Lyn-spiller Endre Fotland Knudsen sto på blokka på forhånd, men han var ikke typen HamKam så etter. Han var ikke topptrent og han trakk mye inn i midten. I tillegg avslørte han overfor HA-sporten at han helst vil spille sentral i banen, selv om han spilte mye på kanten i Lyn.
- Det er ikke så lett å finne noe her. Er det noen som utmerker seg, er det sju-åtte klubber som kaster seg over han med en gang. Det må være hvis vi ser noen som har ferdighetene vi er ute etter og som vi kan utvikle videre i HamKam, sier Skogheim til HA-sporten.
Selv om Norge slo Sverige 1-0 i den første kampen, var det ingen grunn til å fylle opp baksetet for Skogheim.
En million mer til spillerne
Hovedproblemet hans er likevel at han ikke har mye penger igjen å handle for.
HamKam-treneren forteller at han har et budsjett på fem millioner kroner til spillerlønninger. Av det har han allerede brukt opp 4.830.000 kroner fordi HamKam-spillerne har fått rundt 15 prosent i lønnsøkning som resultat av opprykket til 1. divisjon. Totalt utgjør denne kostnaden rundt en millioner kroner. Dermed har Skogheim bare 170.000 kroner igjen av budsjettet på fem millioner kroner.
Det betyr også at det neppe er en kloning av Arjen Robben vi kan regne med at dukker opp til Briskeby.
- Vi får se. Det er mange spillere som ikke har kontrakt, sier Skogheim.
Drøyer til mars?
Styreleder Tor Rullestad bekrefter tallene overfor HA-sporten.
- Men det er mange positive reaksjoner i markedet nå. Og får vi inn mer penger, skal vi bruke det på sport, sier Rullestad, som understreker at HamKam også skal gå i pluss i 2011.
- Jeg har snakket med Vegard om dette.
Og kanskje kan det være lurt å vente til La Manga i mars før vi tar en avgjørelse om nye spillere, sier Rullestad.
Skogheim føler uansett seg sårbar på kantene med bare Lars Eirik Bredvold og Niklas Tilley Solhaug som rene kanter.
- Vi har bare Thomas Lehne Olsen og Pål Kirkevold som rene spisser også. Så kanskje er det en tanke å hente en som kan spille både kant og spiss, sier Skogheim.
Bakover på banen er han mer fornøyd med situasjonen. Særlig glad er han for signeringen av Oddbjørn Lie som først og fremst blir vurdert som midtstopper.
- Vi har jaktet en venstrebeint midtstopper, og det har vi fått i Lie. Han kan bli god for oss, sier Skogheim.
Hvis HA-sporten hadde vært Roman Abramovitsj og HamKam-eier, hadde vi i hvert fall hentet tidligere KIL-stopper Edier Freijd. Den robuste og hodesterke spilleren imponerte med gode basisferdigheter også. Kanskje melder Lillestrøm seg på etter det de så i går.
Ellers var tidligere Molde-spiller Kjetil Strandbråten god som sentral midtbanespiller.
PS: Norges lag i Valhall ble ledet av Stig Inge Bjørnebye og Vidar Riseth.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke