21. jul
FÅ JUBELSTUNDER: Det har vært få gode øyeblikk for de røde denne sesongen. Foto: Stian Bakkom
 
Styrelederen tror på lys fremtid
En tung start på hockeysesongen endrer ikke styreleder Ketil Møllers tro på retningen klubben har staket ut for de neste årene.

Publisert: 04.okt.2015 11:23
Oppdatert: 04.okt.2015 11:58

Det siste halvåret har vært ekstremt turbulent for Lillehammer Ishockeyklubb. Økonomisk rot, oppsigelse av trener med påfølgende søksmål, og gjennomgående sportslige nedturer. 

- Seriestarten har langt ifra vært optimal. Vi som klubb er selvfølgelig skuffa, ettersom vi hadde langt større forhåpninger enn det vi har vist hittil. Det er også lov for supporterne å være skuffa, sier Møller. 

Maner til tålmodighet

Fem tap av seks mulige, og allerede poengavstand opp til sluttspillplass. Optimismen fra treningskampene er byttet ut med pessimisme og galgenhumor fra klubbens supportere. Styret i klubben maner til tålmodighet. 

- Vi har valgt å legge om til et helt annet spillesystem. Vi var klar over at det kunne ta tid før vi mestret det. Vi må bare smøre oss med tålmodighet, støtte opp om laget, og stå for de valgene vi har tatt som klubb, sier Møller som ble valgt til styreleder på årsmøtet i mars. 

Forsvarer importene

De som er hentet inn til klubben for å løfte laget og være bærebjelkene denne sesongen, har ikke levert til forventningene. De fem utespillerne Daniel Åhsbeg, Henrik Rosengren, Eric Meland, Kristoffer Jonsson og Nicolas Ritz har til sammen -39 på pluss/minus-statistikken. 

- Det er de importene vi har valgt å hente. At de ikke har blomstra som vi hadde ønsket, har litt med skader på sentrale spillere å gjøre og at stammen av lokale eller norske spillere også er ukjente med det nye systemet vårt. Den stilen vi ønsker å ha med rask og effektiv hockey, den ser rotete ut når laget ikke er samspilt, sier Møller. 

Skal tilbake til toppen

Siden 2007 har ikke Lillehammer IK blitt dårligere enn nummer seks, og de har spilt tre semifinaler. De har også blitt nummer tre i serien ved to anledninger. Selv om det er over 20 år siden forrige kongepokal, har lagets prestasjoner ført til høye forventninger blant supporterne. De forventningene har fått seg noen smeller det siste året. 

- Jeg er sånn skrudd sammen at jeg går alltid for gull inntil det motsatte er bevist. Jeg ser selvfølgelig at vi har en lang vei å gå. Vi hadde ikke noen konkret tabellplassering som målsetting før sesongen. Vi snakket om at vi skulle greie sluttspill, og det mener jeg det fortsatt er realistisk å tro på, sier Møller- Han mener han har en klar oppskrift på hvordan L.I.K. skal stabilisere seg i toppen av norsk hockey igjen. 

- Skal vi være med å slåss om en ny kongepokal, så må vi bygge en helt annen stamme i klubben. Vi har lagt mer penger nedover i klubben slik av vi kan produsere flere egne spillere. Vi må bli flinkere til å ta vare på dem rett etter at de er ferdig på NTG. Vi har ikke vært tålmodige nok, og spillerne har reist andre steder i Norge hvor de har blomstret. Jeg vil tørre å påstå at Lillehammer er et av de beste stedene i landet hvis du ønsker å bli ishockeyspiller, og det må vi klare å utnytte, sier Møller. 

Kvarnström viktig del av planen

Klubben valgte i sommer å ansette Mikael Kvarnström som ny hovedtrener, etter Tor Erik Nilsen. Uansett hvordan denne sesongen vil gå, kommer svensken fortsatt til å ha treneransvaret i klubben. 

- Det er udiskutabelt, han skal være hos oss. Det er helt uavhengig av hvordan det måtte gå denne sesongen. Det er en del av vårt ønske om å skape kontinuitet i det vi driver med. Når vi har bestemt oss for noe,  så må vi følge den planen til punkt og prikke, sier Møller.

Følg Lillehammer-Lørenskog direkte fra klokken 17


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SER FREMOVER: Styreleder i L.I.K. Ketil Møller, har langsiktige planer med klubben. Foto: Stian Bakkom
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke