16. jul
FÅR STARTE?: Eksperter tror Marcus Pedersen slipper å starte på benken på søndag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 

Publisert: 13.nov.2015 00:09
Oppdatert: 13.nov.2015 06:31

Fotballeksperter mener Marcus Pedersen bør få sjansen fra start i den avgjørende bortekampen mot Ungarn søndag.

- Det var gøy å være med på kamp. Jeg tenkte jeg skulle lage litt liv og røre, men synd jeg ikke skåra, sa Marcus Pedersen i pressesonen etter kamp.

Han var sistemann ut av dusjen og pressen fikk derfor ikke anledning til å stille Pedersen alt for mange spørsmål som følge av en meget utålmodig pressesjef.

Keepertabbe

Pedersen fikk spille 29 minutter i kampen og løftet laget etter sitt innhopp.

Fram til da hadde Norge levert en slett oppvisning på Ullevål. Eller, det begynte for så vidt bra og allerede etter tre minutter burde kaptein Per Ciljan Skjelbreid sendt Norge opp i ledelsen, menavslutningen hans var svak og den ungarske keeperen, den såkalte joggebuksemannen, avverget scoring med en enhåndsredning.

Vondt ble til verre da Ungarn gikk opp i 1-0 etter en forferdelig keepertabbe av Ørjan Nyvold. Fra pressetribunen så situasjonen meget underlig ut.

Så kom Pedersen inn etter 61 minutter og erstattet en Alexander Søderlund som skjøt med løskrutt. Man merket at Norge fikk et bedre trøkk og Pedersen var også involvert i det som kom av sjanser etter innbytte:

Etter 72 minutters spill fikk han til en avslutning med hodet, men headingen gikk over mål.

I det 83. minutt rev han seg løs og avsluttet hardt fra cirka 18 meter. Skuddet så ut til å ha god retning og var hardt, men ballen gikk via en Ungarn-forsvarer og ut til hjørnespark.

På det påfølgende hjørnesparket var Pedersen frampå med nok en heading.  Headingen var god, men var fra langt hold og Ungarns keeper redet relativt lett.

Tre minutter før full tid fikk Norge sin aller største sjanse. Også her var det Pedersen som skapte det hele da han kastet seg inn med en sklitakling slik at Stefan Johansen kom alene mot mål. Keeper reddet og returen headet Pål A. Helland i tverrliggeren.

- Må gønne på videre

Selv karakteriserte Pedersen sin egen og lagets innsats som "stang ut".

- Det var nesten hele tiden. Jeg merket det alt fra starten. Nå må vi bare gønne på videre, sier Pedersen til HA.

- Bør du starte mot Ungarn neste kamp?

- Får jeg sjansen er jeg der, sier han.

Akkurat det mener eksperter HA har pratet med.

Øyvind Alsaker, kjent fotballkommentator i TV 2, svarer slikt på spørsmål om Marcus Pedersen bør starte neste kamp:

- Ja. Jeg heller mot at han bør starte, sier Alsaker.

- Hvorfor?

- Fordi han er en bedre avslutter enn Søderlund.  Mål er et
kjempestort norsk problem. Jeg synes ikke Søderlund overbeviste. Han utførte ingen
gode avslutninger, sier Alsaker.

- Men Pedersen skåret heller ikke? 

- Nei, men du merker at det er litt mer selvtillit der. Han knaller mer til. Det er mer trøkk i spillet hans.  Jeg tror det byttet kommer. Jeg ville i alle fall gjort det, sier Alsaker.

Det synet deler Øyvind Brenne, som er sportssjef i VG.

- Og det mener jeg ikke fordi han var så god i denne kampen, men mer i mangel på noe annet. Pedersen har en kul innstilling til kampen og er en type vi trenger i Ungarn, hvor vi må kjempe som løver for å gå videre. Jeg ville valgt han fra start, sier Brenne, som opprinnelig er fra Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke