23. jul
MASKIN: Therese Johaug lekte med konkurrentene i Kollen.
FOTO: NTB / Scanpix
 
Therese Johaug lekte med konkurrentene på tremila
Therese Johaug var i en helt egen klasse på søndagens tremil i Holmenkollen. – I dag var det Therese mot røkla, fastslo Odd-Bjørn Hjelmeset.

Publisert: 07.feb.2016 14:10
Oppdatert: 07.feb.2016 14:12

Therese Johaug var i en helt egen klasse på søndagens tremil i Holmenkollen. – I dag var det Therese mot røkla, fastslo Odd-Bjørn Hjelmeset.

Ingvild Flugstad Østberg sørget for norsk dobbeltseier, men ned til Gjøvik-jenta skilte det hele 3.46 minutter. Finske Anne Kyllönen fulgte rundt halvminuttet deretter. Heidi Weng ble nummer fire.

Ledet fra start til mål

Johaug ledet fra start til mål i tåkeværet i Holmenkollen. Allerede etter ti kilometer var den norske jenta halvannet minutt foran konkurrentene. 1,8 kilometer senere hadde ledelsen økt til to minutter.

– Det ser ut som hun har gode ski, da, sa en lattermild Odd-Bjørn Hjelmeset til NTB midtveis i løpet.

– Jeg er ikke overrasket, for jeg visste at hun kom til å vinne. Men i dag er hun helt outstanding – Therese mot røkla. Hun går et kjempeløp, og det skal vi være stolte av, fortsatte han.

«Johaug avgjorde 90-minuttersløpet på tre minutter», konkluderte svenske Aftonbladet.

– Ekstremt bra

Pål Gunnar Mikkelsplass var også imponert over Johaugs utklassing tidlig i løpet.

– Det er ekstremt bra av Johaug. I gruppen bak er det også mange som går bra, men der blir det veldig taktisk, og da går tiden fort, sa han.

– Thomas Magnusson gjorde vel noe lignende på 70-tallet, svarer Mikkelsplass på spørsmål om han kan huske å ha sett noen like suverene på en tre- eller femmil.

Etter 21,6 kilometer og en time ute i tåkehavet ledet Johaug med 3 minutter og 44 sekunder på gruppen bak.

– Therese går fort. Hun har gode ski, og det er tydelig at hun har en veldig god dag. Hun ser pigg ut. Da blir det fort slike luker, sa trener Egil Kristiansen til NRK under løpet. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke