16. jul
DEBATT: Banketten etter NM del 2 er eksempelet i debattinnlegget "Hører langrenn og alkohol sammen?".
FOTO: Scanpix
 
Kristian Græsli & co dro i gang debatt rundt alkoholbruk i idretten
Hamar-gutten Kristian Græsli er en av fire langrennsløpere som står bak et hett debattinnlegg. De mener at idretten legger til rette for banketter med alkohol, med NM del 2 som eksempel. De vil ha debatt.

Publisert: 20.apr.2016 13:57
Oppdatert: 20.apr.2016 14:01

Det var Aftenposten som presenterte debattinnlegget "Hører langrenn og alkohol sammen?" først.

"Hva den enkelte velger å gjøre i etterkant av sesongens siste renn skal være opp til den enkelte, men vi synes ikke at idretten skal legge til rette for fyllefest på NM-banketten eller i Holmenkollen", står det tidlig i debattinnlegget".

Akkurat den delen er Hamar Skiklubb-løperen Kristian Græsli opptatt av.

 – Vi skal ikke bestemme over folk, men vi vil sette fokus på temaet. Det at arrangører ikke skal legge opp til fyllefest, men i stedet lage noe innenfor visse rammer og i tråd med idrettsforbundets retningslinjer, sier Kristian Græsli.

Fant løper i snøen

Han er en av fire langrennsløpere som står bak debattinnlegget. De andre er Petter Skinstad, Håkon Mikalsen og Rolf Einar Jensen. Alle fire samarbeider med organisasjonen "Idrett uten alkohol".

- NM del 2 var ikke avgjørende for at vi startet debatten, det var mer et eksempel. 

"Vi kjenner langrennsløpere som ikke ønsker å delta på NM-banketten fordi de ikke trives på fester med mye alkohol", står det i debattinnlegget.

Håkon Mikalsen kom med historien om at de fant en seniorløper som lå og sov i snøen. Mikalsen & co vurderte det som farlig hvis de ikke hadde funnet ham og fulgt ham tilbake til der han bodde.

- Storm i et vannglass

Arrangørene av NM på Beitostølen solgte 300 billetter til NM-deltakerne til den lukkete banketten. NM-general Erik Østli sa dette til Aftenposten:

- Vi hadde inntrykk av at det var en tradisjon. At det ble drukket på banketten er det ingen tvil om. Det er forståelig når utøverne har gått på den smale sti hele vinteren. Det var en litt sliten løper som ikke var helt happy med at han ble nektet adgang. Dette var et arrangement i Beitohallen og i kontrollerte former. Jeg mener at dette er storm i et vannglass, sier Erik Østli til Aftenposten.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
EN AV FIRE: Kristian Græsli fra Hamar er en av fire som står bak debattinnlegget.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke