20. jul
NY PERS: Lene Retzius gikk over 4,25 fredag kveld, og hadde gode forsøk på 4,40, som er EM-kravet.
 
Lene Retzius med 4,25 og seier på Bislett
Lene Retzius (20) hadde gode forsøk på 4,40 i stav på Bislett fredag kveld, men lista ble ikke liggende. Søndag har Moelv-jenta siste mulighet til å klare EM-kravet.

Publisert: 24.jun.2016 21:34
Oppdatert: 24.jun.2016 21:36

4,25 er ny utendørspers for 20-åringen, som har hatt fin framgang denne sesongen.

– Det kjentes veldig bra, og etter at jeg klarte 4,25 bestemte jeg meg for å prøve på 4,40. Jeg kunne safet inn ny pers, men ville være offensiv. Det var gode forsøk, og jeg var veldig nære, men dessverre gikk det ikke.

Lene Retzius, som har hoppet 4,30 innendørs, skal hoppe i et stevne på idrettshøgskolen i Oslo søndag. Det er absolutt siste sjanse til å kvalifisere seg til EM i Amsterdam, som starter 6. juli.

– Det hadde vært utrolig moro å klart kravet. Mye skal klaffe, men det er absolutt mulig. Det viste jeg i kveld, sier Retzius.

Hun vant duellen med Cathrine Larsåsen. Hun stoppet på 4,00. Dermed vant Moelv-jenta stavøvelsen på Bislett.

Trolig siste mulighet

Jonathan Quarcoo (19) har jaget EM-kravet på 100 meter (10,38) og 200 meter (20,95) lenge. Han har vært under kravet to ganger på 100 meter, men for mye medvind har ødelagt.

Fredag var det omtrent vindstille på Bislett, men kroppen til 19-åringen var ikke helt topp. Han løp på 10,58 i forsøket. I finalen ble det 10,61 og andreplass.

– Forholdene var helt greie, men jeg merket at kroppen ikke var 100 prosent. Jeg hadde feber for to dager siden, men jeg trodde det skulle fungere likevel. Slik er det. Det er et par muligheter til å løpe i helga, men akkurat nå tenker jeg at det blir hvile. Det har vært veldig mange stevner i det siste, sier Orion-sprinteren, som hadde et håp om at Norge skulle få med et lag på 4 x 100 meter i EM, men det holdt ikke.

– Jeg skal bli 100 prosent, og så får jeg jobbe knallhardt videre mot nye mål. Jeg har lyst på en dag der kroppen er helt topp – kombinert med glimrende forhold.

Pers av Ruud Skjeseth

Emil Oustad løp 800 meter, men han merket etter hvert at kroppen ikke spilte på lag.

– Jeg har vært forkjølet, og det henger litt i, sier Oustad, som bare jogget i mål.

Orions Sigurd Ruud Skjeseth ble nummer tre på 1.500 meter, og satte ny pers med 3.49,94. Det er pers med halvannet sekund. Even Brøndbo Dahl fikk 3.53,06 på femteplass.

Carl Emil Kåshagen fra Moelven løp inn til 21,70 i b-heatet på 200 meter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke