20. aug
FØRSTE STIKK: Stina Nilsson vant lørdagens sprint med Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng på plassene bak.
FOTO: NTB Scanpix
 
Nilsson og Justjugov slo de norske løperne på sprinten
Stina Nilsson var best gjennom hele dagen og vant skøytesprinten som innledet Tour de Ski. Svensken seiret foran Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng.

Publisert: 31.des.2016 16:56
Oppdatert: 31.des.2016 17:13

Kathrine Harsem tok fjerdeplassen i fotofinish og sørget for tre norske blant de fire første. Hun vant overraskende semifinaleheatet der Ingvild Flugstad Østberg ble slått ut.

Harsem vant heatet foran Heidi Weng og Østberg. Sistnevnte måtte finne seg i at hun ikke hadde gått fort nok til å gå videre på tid.

Falla ble toer bak kvalifiseringsvinner Nilsson i det første semifinaleheatet, og derfra gikk Jessica Diggins og Laurien Van Der Graaff videre på tid.

Finalen glapp for Østberg

Østberg var nest raskest i kvalifiseringen. Både hun og Falla vant sine kvartfinaleheat. Nilsson, Van Der Graaff og finske Krista Pärmäkoski var øvrige heatvinnere i kvartfinalene.

Fem av sju norske kvinner tok seg videre fra kvalifiseringen, og Silje Øyre Slind var alene om å ryke ut i kvartfinalen. Hun endte sist i sitt heat.

Ragnhild Haga og Lotta Udnæs Weng tok seg ikke til utslagsrundene. Haga ble nummer 31 i kvalifiseringen, Lotta Weng nummer 46.

Martine Ek Hagen måtte trekke seg fra Tour-deltakelse etter å ha blitt syk.

Krogh på pallen

Blant gutta gjorde Sergej Justjugov kort prosess med konkurrentene i sprintfinalen og vant Tour de Ski-åpningen. Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre og fire.

Federico Pellegrino tok 2.-plassen, men var i likhet med de øvrige sjanseløs da russeren rykket vel halvveis i finalen. Justjugov var suverent best i kvalifiseringen og gjennom utslagsrundene.

Krogh ga Justjugov kamp om ledelsen første halvdel av finalen, men måtte nøye seg med å legge Sundby bak seg og ta den siste pallplassen.

Justjugov vant første semifinaleheat foran Krogh og Sundby. Den tredje norske semifinalisten Emil Iversen endte nest sist. Sundby måtte vente på siste heat, men gikk klart videre på tid sammen med franske Lucas Chanavat, som var treer i kvalifiseringen.

Kvalifiseringstoeren Pellegrino vant det andre heatet og fikk med seg canadiske Alex Harvey til finale.

Sundby og Krogh var nummer fire og seks i kvalifiseringen. De gikk i samme heat også i kvartfinalen, der de tok dobbeltseier.

Fire nordmenn røk ut

Justjugov gikk forrykende da han vant kvalifiseringen med over fire sekunder. Han vant også et knallsterkt kvartfinaleheat som omfattet fire av de fem beste i kvalifiseringen.

Didrik Tønseth var fjerde og siste nordmann i kvartfinalen. Han endte sist i et heat vunnet av canadiske Alex Harvey. Øvrige heatvinnere var britene Andrew Young og Andrew Musgrave.

Fire nordmenn ble utslått i kvalifiseringen: Niklas Dyrhaug (31.-plass), Simen Hegstad Krüger (35.-plass), Hans Christer Holund (41.-plass) og Sjur Røthe (45.-plass). Dyrhaug var 13 hundredeler for sent ute til å gå videre.

(©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke