23. jul
EN SJANSE MINDRE: Dessverre for Simen Sveen ble duatlondistansen i Skandinavisk cup i Lahti avlyst.
Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Simen Sveen mister en mulighet til å styrke VM-søknaden
Fredagens planlagte Skandinavisk cup-sprint i langrenn i Lahti måtte utsettes på grunn av kulda. Det betyr at duatlondistansen forsvinner fra programmet i Lahti.

Publisert: 06.jan.2017 12:04
Oppdatert: 06.jan.2017 12:06

Gradestokken i byen som er vertskap for ski-VM senere i vinter viste 23 minusgrader, melder Trønderavisa. Dermed var det ikke forsvarlig å gjennomføre de planlagte konkurransene.

Langrennsledelsen har signalisert at sprinten i Finland blir en del av grunnlaget for VM-uttaket som skal gjøres senere denne måneden. Derfor var det knyttet stor spenning til utfallet av fredagens renn.

Skandinavisk Cup-arrangørene i Lahti har åpenbart også sett viktigheten av få avviklet sprintrennene. Etter fredagens avlysning kom det raskt beskjed om at sprinten flyttes til lørdag, mens lørdagens distanserenn over 10 og 15 kilometer klassisk skyves til søndag. Søndag skulle det vært fellesstarter med skibytte i VM-byen, men disse rennene strykes.

Dermed mister Simen Sveen en mulighet til styrke VM-søknaden sin. 

– Jeg skulle absolutt gått duatlon her i Lahti, men vær og kuldegrader får jeg gjort lite med, så da er det bare å forberede seg til 15 kilometer klassisk, sier Simen Sveen, som ble lansert som en het VM-kandidat av landslagssjef Vidar Løfshus for få dager siden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke