16. jul
 
Ungene krydret Vangsåsen med skiglede
Noen ville gå uten staver, noen hadde det travelt, mens andre var mest fokusert på om speakeren sa navnet deres. Men alle hadde smurt med det samme, nemlig skiglede.

Publisert: 18.jan.2017 21:51
Oppdatert: 19.jan.2017 07:54

Lysløyperenn er en gammel slager, fylt med veldig mange unge og ferske hits. Lysløyperennene på Gåsbu på onsdager ligger fast inne i mange almanakker på Hedmarken. Hamar Skiklubb, Vang Skiløperforening og Ottestad Ski legger alt til rette for at dette skal være en festkveld.

Med glødende skiunger som lyser opp løypa like mye som lyskasterne.

Ingrid Sofie Jevanord (7) var en av de små lysene onsdag kveld. Hun stormet i mål, og rakk akkurat å sende et blikk mot speakerbua da hun gikk i mål. Og speaker Pål Disen fikk det med seg, og kommenterte Hamar Skiklubb-jentas elegante målgang.

– Jeg har gått mange lysløyperenn, og dette er skikkelig moro, sier 7-åringen, som mente at hun hadde gått lysløyperenn siden hun var tre år.

– Jeg går på skitrening hver tirsdag. og så driver jeg med friidrett, turn og fotball. Jeg driver med ganske mye egentlig, og alt er like morsomt. Jeg har to bestevenninner som går lysløyperenn også. Det er moro, sier Ingrid Sofie Jevanord.

Martine Engebakken (9) er også en rutinert lysløyperenn-løper. Også hun smilte med hele fjeset da hun gikk i mål etter en bra runde på det raske føret.

– Dette er kjempemoro. Jeg har gått noen større skirenn også. Det morsomste med skirenn er å prøve å ta igjen de som starter foran, sier Martine Engebakken, som presiserte at hun var godt fornøyd.

Lysløyperenn handler ikke bare om startnummer og god glid. Det handler også om det som skjer etter målgang, godsakene inne på kafeteriaen.

Det smaker nok minst like godt som svære pokaler og medaljer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke