25. aug
DRAMA: Slik så Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ut rett etter at en tilskuer sprayet ham i ansiktet.
FOTO: Skjermdump Eurosport
 
Ridabu-dommer ble sprayet i ansiktet - gjerningsmannen utvist fra Norge
En tilskuer sprayet Ridabu-dommeren Ole Andreas Skogsrud Haukåsen i ansiktet på Gjemselund lørdag kveld. Søndag kom dommen.

Publisert: 22.apr.2017 20:10
Oppdatert: 23.apr.2017 14:24

En mann ble tidlig pågrepet. Søndag la Politiet i Innlandet ut følgende melding på twitter: "Kongsvinger: mannen som sprayet linjedommer med pepperspray på fotballkamp i går har vedtatt forelegg på 12000 for kroppskrenkelse og ordensforstyrrelse. Utvisningssak iverksatt. Uttransporteres."

Litt senere ble denne meldingen lagt ut av politiet: "Mannen er i 20 årene fra Bosnia. Mannen har ingen tilknytning til Norge. Grunnlaget for utvisningssaken er det vedtatte forelegget."

Den meget spesielle episoden fant sted åtte minutter før slutt på Gjemselund. Mens spillet pågikk midt på banen tok en tilskuer seg uten forvarsel ned på sidelinjen. Der fikk linjedommer Skogsrud Haukåsen det som liknet rød maling sprayet i store deler av ansiktet.

Etter kampslutt bekreftet lokalt politi at assistentdommeren fikk pepperspray i ansiktet. Litt senere på kvelden ble det sagt at det var en type spray.

Fjernet det med vann

- Jeg fikk en slags spray i øyet, og jeg fikk vann for å få det vekk. Det gikk fint, og vi valgte å fortsette kampen. Jeg har det bra nå, og ser fram til neste kamp, sa Skogsrud Haukåsen til HA-sporten - via sms - lørdag kveld.

HA-sporten var i kontakt med ham igjen søndag. Han ville kommentere saken ytterligere, og ser framover. 

Kampen ble stoppet etter episoden mens Ridabu-dommeren fikk tilsyn. Han ga deretter grønt lys for å fortsette oppgjøret og fullførte kampen.

- Det er bare vondt

- Dette er nesten sjokkerende. Jeg har selvfølgelig aldri vært borte i noe sånt før, og jeg håper aldri jeg får se det igjen. Det er bare vondt, sa Kongsvinger-trener Hans Erik Eriksen til NTB etter kampslutt.

Med det ene poenget lørdag er Ranheim fortsatt ubeseiret i årets 1. divisjon. Trønderne topper tabellen tre poeng foran Bodø/Glimt.

Kongsvinger har på sin side to poeng etter fire kamper. Det gir 11.-plass på tabellen.

Tirsdag reiser Kongsvinger-gutta til Løten for å spille 1. runde i NM.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke