20. jul
FERDIG FOR SESONGEN: Svein-Erik Edvartsen dømmer ikke mer i 2017.
 
Svein-Erik Edvartsen dømmer ikke mer i 2017
Svein-Erik Edvartsen dømmer ikke mer i 2017. Det ble kunngjort av Norges Fotballforund tirsdag.

Publisert: 09.mai.2017 14:03
Oppdatert: 09.mai.2017 14:41

Her er pressemeldingen fra Norges Fotballforbund:

"For å skape ro, gjenopprette tillit og av hensyn til alle parter, har Svein-Erik Edvartsen og Norges Fotballforbund blitt enige om å avslutte Edvartsens toppdommerkontrakt for 2017, skriver NFF i en pressemelding.

HER kan du lese HAs leder om saken.

– Vi er glade for at vi har fått en løsning i dommerkonflikten, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

NFF har på denne bakgrunn sagt seg villig til å honorere Edvartsen i tråd med kontraktens forpliktelser. Edvartsen vil forsøke å kvalifisere seg for ny kontrakt i 2018.

NFF har meddelt Edvartsen at han igjen kan være aktuell som dommer i 2018, dersom han gjenoppretter tillit."

Trolig rundt 600.000

HA kontaktet Edvartsen tirsdag formiddag for en kommentar.

Edvartsen svarte på Facebook. Han viser til at pressemelding er utsendt, og legger til:

"For sitater på mine vegne, kontakt advokat John Christian Elden.

Slik HA-sporten forstår saken vil NFF nå måtte kompensere Edvartsen med rundt 600.000 kroner som følge av at han ikke får dømme mer i 2017. I avtalen heter det at NFF skal dekke tapt arbeidsfortjeneste, og dommerne mottar 15.600 kroner pr. kamp i eliteserien. 20 kamper er et normalt antall kamper for Edvvartsen, og det tilsvarer 312.000 kroner. 

I tillegg taper han penger på ikke å dømme internasjonale kamper - europacupkamper og landskamper. I fjor dømte Edvartsen 14 slike kamper, og de kampene lønnes enda litt bedre. Altså rundt ytterligere 300.000 kroner som NFF må dekke.

Betent sak

Konflikten mellom Edvartsen og fotballforbundets dommersjef Terje Hauge har vært gjenstand for mye oppmerksomhet den siste tiden. Flere forsøk på å finne en løsning mellom partene har mislyktes.

"Partene beklager siste ukers uenighet, med stor belastning for alle involverte. Partene er derfor glade for at de nå kan legge saken bak seg, og tenke fremover til beste for norsk fotball", heter det i tirsdagens pressemelding fra NFF.
Edvartsen mistet før sesongen en av sine assistenter (Magnus Lundberg) til Svein Oddvar Moen og fikk ikke velge erstatter selv. Han mistet også Rune Pedersen som sin personlige mentor og fikk Hauge i stedet. Det ville ikke Edvartsen uten videre finne seg i, og dette skal ha vært kimen til konflikten.
Toppdommeren har engasjert advokat John Christian Elden i saken.

Fikk kritikk av sine egne

Nylig kom Edvartsens kolleger i Norsk Fotballdommerforening på banen. Hamar-dommeren ble beskyldt for illojalitet av kollegene.
– Vi oppfatter at saken er langt mer kompleks og stikker dypere enn det som har fremkommet i mediene, sa leder Ola Hobber Nilsen i dommerforeningen til TV 2.
Stadig flere dommere skal i tillegg ha gitt uttrykk for at de ikke ønsker å dømme sammen med Edvartsen, ifølge NRK.
Røde Kors-toppen Sven Mollekleiv er leder for Norges Fotballforbunds etiske komité og ble hentet inn for å få en løsning på konflikten. Mollekleivs forsøk ga heller ikke umiddelbare resultater.
Selv idrettspresident Tom Tvedt har bedt fotballforbundet om å rydde opp i den etter hvert pinlige saken.
Svein-Erik Edvartsen har ikke dømt en eneste eliteseriekamp denne sesongen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke