16. jul
 
Landslagssjefen mener Hamar er perfekt
Landslagssjef i orientering, Kenneth Buch, er på plass i Hamar for å vurdere utøvere før VM-uttaket. Nå roser han NM-arrangøren og "perfekte" Hamar sentrum.

Publisert: 03.jun.2017 15:54
Oppdatert: 03.jun.2017 17:12

- Så langt har dette gått veldig bra. Det er tydelig at det har blitt lagt ned en profesjonell jobb og at arrangementet er gjennomarbeidet. Vi ønsker å ta folket til sporten gjennom å ha løp inne i byene, og Hamar er helt perfekt, sier Kenneth Buch til HA-sporten.

Ulike utfordringer

Orienteringsfolket har for alvor farget torget og laget folkefest lørdag.

Variert terreng og ulike utfordringer er med på å gjøre byen godt egnet for slike arrangement.

- Hvert enkeltstrekk byr på ulike utfordringer. Til den ene posten løper man kanskje i parken, mens man må forbi boligkomplekser frem til neste post.

Senere i sommer skal det løpes VM i Estland. Buch bruker helga som et ledd i vurderingen rundt hvilke utøvere som fortjener en plass i mesterskapet.

Forventer mye av Dæhli

Løten-gutten Magne Dæhli vant i forrige uke sitt første verdenscupløp, men stilte ikke til start i lørdagens sprint på hjemmebane. Søndag skal han i aksjon og krige om stafettmedalje for sin klubb Halden. Buch forventer mye av løtensokningen.

- Magne er i form og jeg vet han kan utrette store ting, selv om han først og fremst satser på skogsløp. Jeg venter å se en kjempeetappe av han søndag fordi han ser så bra ut om dagen. Han er på hjemmebane og det skal bli spennende å følge med i morgen, sier landslagssjefen, som gleder seg over Dæhlis utviklingskurve.

- Han har jobbet godt i mange år og plukker nå fruktene av det arbeidet. Det er veldig gledelig å se at ting fungerer for han, sier Kenneth Buch.

Sjuk Lome

Hamar OK-løperen Anine Lome gledet seg stort til å løpe NM-sprinten på hjemmebane i helga, men måtte stå over lørdagens individuelle konkurranse med sjukdom.

Ivar Jevne Arnesen (Hamar OK), Sverre Bang Støeng (Hamar OK), Even Lindaas (Vang OL), Heidi Therese Wiest (Vang OL), Evine Westlie Andersen (Løten OL), Emilie Westlie Andersen (Løten OL) og Lene Godager Kaas (Bækkelaget SK) var lokale løpere som deltok.

Klassevinnere:

D17-18: Victoria Hæstad Bjørnstad, Fossum IF.

D19-20: Vilde Malmei, NTNUI.

H17-18: Kasper Fosser, Heming Orientering. 

H19-20: Herman Ryen Martinsen, Fredrikstad SK. 

D21: Silje Ekroll Jahren, Raumar OK.

H21: Øystein Kvaal Østerbø, Bækkelaget SK.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke