buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
JUBEL: Morten Aspeli og Hamar kjemper nå for å få OL til Hamar i 2022. FOTO: INGRID AAS.
 
Åpner for OL i Hamar
- Det er ikke utenkelig at både Hamar og Lillehammer kan få vesentlige roller i et eventuelt OL-arrangement.

Publisert: 08.des.2011 07:21
Oppdatert: -

Det sier informasjonssjef Erik Hansen i Oslo kommune til HA.
Hansen understreker at dette bare har vært på snakkestadiet i kommunen. Ingen komiteer eller utvalg er nedsatt ennå. Det vil ikke skje før tidligst 15. januar. Da skal representanter fra kommunen ha et møte med Norges Idrettsforbund.
Compact GAMES
- Med de kommunikasjonene vi begynner å få mot Hamar og Lillehammer nå, med fire felts motorveg og tospors jernbane, vil vi fortsatt kunne kalle oss compact games, sier Hansen, som understreker at alt dette bare er forpostfektninger, selv om kommunen har plukket fram igjen planverket som ble gjort til 2018.
- Til syvende og sist blir det opp til styret i Norges Idrettsforbund å legge føringene i denne saken, men verken Hamar eller Lillehammer er ekskludert.
Politisk vil OL-saken ligger under byrådet for miljø og samferdsel som byråd Ola Elvestuen styrer. Under begrepene miljø og samferdsel ligger også alt som har med idrett å gjøre, sier Hansen.
Hamar i startgropa
Hamar vil ikke sitte passivt og vente på en henvendelse fra Oslo:
Både Hamar kommune og Hamar Olympiske Anlegg har meldt sin interesse for å ta del i arrangementet.
- Vi er godt i gang og Hamar Arbeiderparti har allerede rigget saken mot våre folk på Stortinget, sier ordfører Morten Aspeli.
Da jobber Hamar for å få arrangementer både i Vikingskipet og Hamar OL-Amfi. Aspeli ser det som en styrke for Hamars eventuelle kandidattur at byen kan jobbe fram et alternativ sammen med mjøsbyene Lillehammer og Gjøvik.
kontakt med Oslo og NIF
Ved siden av å gå den politiske vegen, tar også Hamar kontakt med den eventuelle søkerbyen, Oslo og Norges Idrettsforbund.
- Foreløpig er vi i en fase hvor det skal bestemmes om Norge skal søke eller ikke, men vi skal være med i kampen om å få være underarrangør, og vi vil være med fra første stund.
- Vi har gode og meget egnete arenaer for OL, og når en tenker på avstanden til hovedstaden, er ikke disse større enn at vi ligger innenfor en times kjøreveg. Det i seg selv er gode argumenter for å komme i betraktning, sier Morten Aspeli.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat