20. aug
TIL HAMAR: Øystein Pettersen og Petter Northug feiret OL-gull i lagsprint Vancouver. Nå kommer de til Hamar. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
 
Alle norske gullvinnere til Kirkebakken GP
I år er det ikke bare «Pølsa» på menyen til Kirkebakken Grand Prix, men også Petter Northug og alle de andre norske gullvinnerne fra OL.

Publisert: 22.jun.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: 20. august får du altså se Petter Northug og Øystein «Pølsa» Pettersen, Marit Bjørgen, Therese Johaug, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira i Hamar.
Kirkebakken Grand Prix-teamet har nemlig sørget for at samt- lige norske gullvinnere fra de kanadiske OL-sporene finner fram rulleskiene på tampen av sommeren.
Brødreduell
Med Petter Northug som det store trekkplasteret, håper Avle Christen Bjørn i Hamar Skiklubb at årets utgave blir en attraktiv begivenhet:
- Å få med seg Northug er selvfølgelig stort. Alt han foretar seg blir det jo store oppslag av. Bjørn Dæhli var stor i langrennssporten, men Northug er en stjerne på alle områder, sier Bjørn til HA-sporten.
I tillegg til langrennskongen kommer også lillebrødrene Tomas og Even. Førstnevnte har allerede markert seg i langrennssporten med blant annet junior-VM-gull og NM-gull i spann med storebror i lagsprint.
Bjørgen tilbake
Avle røper at målet til Hamar Skiklubb i årets Kirkebakken GP var nettopp å få med seg alle de norske gullvinnerne:
- Og ser det ut til at alt er i boks. På damesiden er det moro at Marit Bjørgen kommer tilbake. Hun synes dette er et veldig morsomt arrangement, og nå i år blir det jo ekstra spesielt med tanke på at hun får med seg de andre fra stafettlaget. At Johaug er med er også veldig bra, forteller han.
- Vi har alltid et mål om å få med alle gullvinnerne i mesterskapsårene.
- Vi kommer også til å invitere et par andre gode navn, i tillegg til at lokale talenter får prøve seg mot stjernene, som vanlig, forteller Bjørn.
Snart jubileum
Årets sprint i Hamar sentrum blir den niende i rekken. Arrangementet har etterhvert blitt svært populært. Ifølge Bjørn har også værgudene vært på arrangørenes side hver gang.
- Det gjør jo ikke noe om vi kan fortsette den tradisjonen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke