18. aug
 
Anita og Hilde: - Therese er et perfekt forbilde
Therese Johaug imponerte hele verden på tremila. Hilde Gjermundshaug Pedersen og Anita Moen Bonden er enige om at hun og Marit Bjørgen er perfekte forbilder, spesielt for ambisøse juniorjenter.

Publisert: 07.mar.2011 07:36
Oppdatert: -
HAMAR: Anita Moen Bonden har sjøl gått flere mesterskap, og var i verdenseliten i flere sesonger.
- Dette er gull verdt for juniorjenter som har ambisjoner. Hedmark har jo flere lovende jenter. Det er utrolig moro med en verdensmester fra Hedmark, og dette bør gi motivasjon og inspirasjon, sier Trysil-jenta.
Hilde Gjermundshaug Pedersen, med VM-gull på stafett fra 2005, henger seg på:

- De viser at det går an

- Therese og Marit er kjempeviktige forbilder. De viser at det går an. Det handler om å jobbe langsiktig, og ikke gi opp. Det er snakk om å ha mye vondt med seg sjøl, og legge ned jobben som trengs. De må ofre mye, men som sagt ser de at det er mulig, sier Hilde, og fortsetter:
- Vi har alle muligheter i Hedmark, og talentene vil alltid være der. Jeg har et klart inntrykk av at det jobbes bra i de store klubbene som Vang, Hamar og Mjøsski. Det er viktig med gode miljøer, og det er veldig positivt at langrenn er i skuddet igjen. Idretten er helt klart på veg opp. Og jeg må ta med at foreldre er viktige i en idrett som langrenn, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen, som var imponert over det Therese viste lørdag.

- Løype for Therese

- Hun er helt tydelig i veldig god form. Jeg tippet henne på pallen, men ikke som vinner. Samtidig var dette en løype for Therese, med mye opp og ned. Hun har god kapasitet, og nå går hun bra teknisk på ski.
Anita Bonden Moen koste seg langs løypene i Kollen lørdag.
- Jeg gikk løypa før rennet, og tenkte at dette var løype for Kristin (Størmer Steira) og Therese. Det er en fordel å være lett i disse løypene, så jeg ble ikke så veldig overrasket over at Therese klarte det. Men for all del: Jeg ble dyktig imponert, spesielt over måten hun gjorde det på, sier Anita.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke