10. des
JA: Per-Gunnar Sveen og Arebeiderpartiet kommer til å si ja til etableringen av Wang Toppidrett.
 
Ap sikrer flertall for Wang
Arbeiderpartiet har bestemt seg for å si ja til at Wang skal få etablere seg i Hamar.

Publisert: 29.aug.2014 11.42
Oppdatert: 29.aug.2014 11.50

Tidligere denne uka har fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) bekreftet at hun vil vi nei til etableringen av et privat toppidrettsgymnas. Nå tyder alt på at fylkesrådets innstilling likevel blir positiv.

- I neste uke kommer vi til å formelt innstille på et ja til Wang Toppidrett, sier leder i Fylkesrådet, Per-Gunnar Sveen (Ap) til HA-sporten.

Flertall i fylkesrådet

Ap har tre av fire medlemmer i fylkesrådet, og er dermed sikret flertall for at det blir lagt fram en positiv høringsuttalelse til Fylkestinget.

- Det er til slutt Fylkestinget som skal ta den endelige avgjørelsen, men det er svært sjelden ei gruppe ikke følger innstillingen fra Fylkesrådet, mener Sveen.

For å få flertall i Fylkestinget kreves det minst 17 stemmer. Ap alene har 14 representanter, i tillegg til at flere partier for lengst har signalisert at de kommer til å stemme for et etablering av Wang Toppidrett.

- Jeg skal ikke forskuttere noen ting, men det ser ut til at et ja til Wang vil få bred oppslutning i Fylkestinget, antar Sveen.

På et gruppemøte for Ap i går kveld ble etableringen av privat toppidrettsgymnas diskutert grundig, og Per-Gunnar Sveen forteller at partiet mener etableringen av Wang i all hovedsak er positivt.

- Dette vil utfylle og berike utdanningstilbudet vi kan gi til de som vil satse på både utdanning og idrett, mener Sveen.

Viktig for lokalidretten

- Vi har også lagt vekt på at etablering av et privat gymnas kommer som et resultat av langvarig og godt samarbeid med idretten lokalt og Wang. Vi tror også at en etablering vil gi gode synergier for den lokale idretten, ikke minst i forhold til trenerkrefter som kan gi både skole og klubber et løft, tror Per-Gunnar Sveen.

Fylkesråd Aasa Gjestvang uttalte til HA-sporten i dag har hun ikke tror et privat gymnas vil tiltrekke seg ungdom fra andre steder i landet i særlig stor grad. Det er ikke Ap enig i.

- Vi tror at Wang toppidrett vil føre til at Hamar og Hedmark blir et mer spennende utdanningssted, både for de som allerede bor her, men også for de utenfor Hedmark, sier Sveen.

Redusert offentlig tilbud

Lederen i Fylkesrådet legger likevel til at prognosene som forteller om synkende elevtall i årene framover, må få konsekvenser for det offentlige skoletilbudet i Hedmark.

- Hedmark Fylkeskommune må tilpasse tilbudet med etterspørselen, men i samarbeid med Wang Toppidrett håper vi det er mulig å gjøre på en god måte, sier Sveen og legger til at Ap-representantene i Fylkestinget ganske sikkert får mulighet til å stemme etter egen overbevisning når saken kommer opp neste måned.

- Dette er ikke en sak som Ap har i vårt partiprogram, og det er grunnen til at vi har brukt litt tid på dette for å diskutere saken nøye. Konklusjonen er at vi ønsker Wang Toppidrett velkommen til Hedmark og Hamar, forteller Per-Gunnar Sveen.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke