21. jul
Avlyst: Hamar IL fikk sin kamp avlyst mot Høvik på grunn av overvann på banen. Her ser vi Sigurd Jensen Gjendal scorer mot Mjøndalen tidligere i sesongen.
 
Avlysningen gjør bare godt for HIL bandy
Hamar IL måtte returnere til Hamar uten kamp. Store mengder overvann gjorde det umulig å gjennomføre kampen mot Høvik tirsdag.

Publisert: 26.des.2017 14:28
Oppdatert: 26.des.2017 15:20

Spillende trener Kjell Olav Emilsen var litt todelt om at kampen ble avlyst på Høvik tirsdag.

Fordelen er at skadde spillere får tre dager ekstra med trening for å bli kampklare igjen. Det negative er at det aldri er positivt med utsatte kamper, som må smettes inn i et tett program senere.

Ikke fornøyd med forbundet

Kjell Olav Emilsen er alt annet enn imponert over bandyforbundet.

– Det er det ikke mulig å bli. Vi i HIL er alt annet enn imponert over forbundet i denne saken. Jeg ringte hoveddommeren til kampen mot Høvik tidlig tirsdag morgen og forklarte situasjonen. Alle visste jo at det regnet i Oslo. Da er det ikke rare regnskuret som skal til for at det blir overvann på banen. Jeg fikk forklart at vi måtte reise til Høvik, sjøl om vi nesten visste at kampen ble avlyst. Det ble den selvfølgelig. Det ble 30 mil i buss i stedet for familiekos. Der kunne forbundet ha grepet inn tidligere, så vi slapp denne turen, sier en litt oppgitt Kjell Olav Emilsen.

Hele banen under vann

Da Hamar IL kom til Høvik, jobbet banemannskapet med å få vekk all overvann. Det ble en helt umulig oppgave for banemannskapet, for det regnet mye.

– Det var ikke mulig å spille bandy under slike forhold. Hadde kampen blitt spilt, kunne det endt med flere skader. På flere steder på banen var det nesten fem centimeter med overvann. En trenger ikke vare rakettforsker for å forstå at det blir umulig med bandy, fortsetter trener Emilsen.

At Hamar fikk sin kamp utsatt, kan også gjøre at Hamar IL får tilbake flere spillere som er ute med småskader.

Fredag venter Solberg på den andre banehalvdelen i Vikingskipet. Der kan Emilsen få tilbake flere spillere.

– Det er helt klart positivt angående kampen mot Solberg fredag. Vi får tre ekstra dager, noe som kan gjøre at noen er tilbake i laget. Minuset er at vi må få kampen spilt så raskt som mulig. Datoen er ikke satt, men jeg vet at 10. januar er det egentlig spillerfri. Jeg tipper kampen går da, sier Kjell Olav Emilsen.

Høvik er et lag HIL bandy bør klare poeng mot. Sjøl om det ble tap mot Høvik i serierunde nummer tre, var det en kamp, HIL burde og kunne ha tatt poeng.

Skuffet så langt

HIL har skuffet så langt i sesongen. Kun en seier på ni kamper, gjør at det kan bli vanskelig med en sluttspillplass.

Seieren 6–5 over Mjøndalen på hjemmebane, er den eneste seieren.

Kampene mot Konnerud, Ullevål og Høvik er kamper Hamar IL kan og bør ta poeng i.

På sitt beste er det få lag som spiller ut HIL. Problemet så langt i sesongen er at HIL har perioder i kampene som ikke fungerer i det hele tatt. I eliteserien blir en straffet knallhardt på personlige feil og gir motstanderne overganger. De feilene må lukes vekk. Fredag kommer serieleder Solberg til Vikingskipet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke