20. jul
 
Barfot-show i 24 år
Fredag startet Scandinavian Open i barfotkjøring på Stavsjøen. Tobben Mærde (47) fra Hamar er med. Han startet med sporten i 1993.

Publisert: 04.aug.2017 22:21
Oppdatert: 04.aug.2017 23:03

Scandinavian Open blir arrangert av Neglespretten Barfotklubb for tredje gang på Stavsjøen, med deltakere fra Norge, Nederland, Storbritannia, Sverige og Finland. Det blir konkurrert i slalåm og hopp.

– Dette er tredje gangen vi arrangerer Scandinavian Open på Stavsjøen. Vi deler på å arrangere skandinavisk mesterskap med Finland og Sverige, og det har vi drevet med i ni år. Vi så at det var etterspørsel etter å samle utøvere fra rundt om i Europa og Skandinavia - siden miljøet er så lite, forteller Tobben Mærde, som var veldig godt fornøyd med sin egen runde i slalåmdelen på Stavsjøen fredag ettermiddag.

En av grunnleggerne

Mærde var med på stifte Neglespretten Barfotklubb på 90-tallet.

– Jeg var med på å stifte klubben tilbake i 1993. Det var etter at Cyprus Garden hadde show på Mjøsa vi fikk øynene opp for barføttkjøring. Før det hadde vi kjørt på vannski og wakeboard, men vi trengte litt ekstra utfordringer. Så har jeg og en gjeng drevet på med det siden da.

Han forteller at det må trenes mye for å mestre sporten.

– Grunnen til at det er så moro, er at det er spektakulært å drive med, det ser spektakulært ut, i tillegg til at det gir en real utfordring å mestre det. Det tar mye tid å bli god, forteller han.

Tobben Mærde har deltatt i EM ti ganger, der han har tiendeplass som beste resultat, og tre VM. Han har vært på mange turer til USA og Australia for å dyrke sporten han er så glad i. Han forteller at miljøet er størst i de to nevnte landene.

– Miljøet er ganske lite i Europa, og miljøet er klart størst i USA og Australia. Men da er det supert at vi kan samle de som driver med det, som her i helgen, så vi kan dele erfaringer og samles rundt en delt interesse, sier Mærde, som også har fått med seg sønnen Martin på elleve år til å kjøre barføtt på vannet.

– Stavsjøen er perfekt

Han sier Stavsjøen er en veldig fin arena å drive med barfotkjøring på.

– Det er helt perfekt å drive på her. Det er fint å ha en arena der vi får drive på, og vi har et veldig godt forhold til grunneieren og naboene, som synes det er stas at vi driver på her. Det lille aberet er at vi ikke får startet før ute i juli, siden endene må få vokse. Men ellers er det storartet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke