16. jul
Spenning på Birkebeinerkontoret i morges da påmeldingen startet. Foto: Henning Holter Christensen
 
Birkenpåmelding stengt
1.000 påmeldte på fem sekunder og 5.500 på ett minutt. Det er status for påmeldingen til Birkebeinerrennet 2013. Klokka 12.56 stengte linjene og nye påmeldte havner på ventelistene. 17.000 deltakere er påmeldt til Birkebeinerrennet.

Publisert: 25.okt.2012 08:32
Oppdatert: -

I år la arrangøren ut 3.000 flere plasser i år sammenlignet med 2011. Den rekordraske påmeldingen gjør at deltakerne som ikke rakk å melde seg på i tide, blir satt opp på venteliste. De som har meldt seg på må betale innen tirsdag klokka 12.00.

1.000 birkebeiner var påmeldt i løpet av fem sekunder. 5.000 i løpet av ett minutt, og etter fem minutter var fjorårets deltagelse passerte.  Klokka 09.12 var det kun 1.500 plasser igjen til årets Birkebeinerrennet.

Ifølge informasjonsansvarlig Ingunn Rønningen Kleven er altså Birkebeinerrennet og Birkebeinertrippelen fulltegnet.
Det var ventet rødglødende linjer da påmeldingen til Birkebeinerrennet startet klokka 09 i dag. 9.000 plasser var ledige.
h-a.no følger i formiddag daglig leder Rune Bergsodden og Ingunn Rønningen, informasjonsansvarlig i verdens største skirenn.
Rønningen opplyser at i år legges 2.000 flere plasser ut enn i fjor. Det skyldes færre sponsorplasser og startnumre for utenlandske løpere.
Birkebeinerrennet arrangeres for 76. gang lørdag 16. mars 2013. Det er i alt 17.000 startplasser og det er ventet et sekunddrama når påmeldingen åpner. Til årets renn gikk 7.000 startplasser unna på 1 minutt og 37 sekunder mot over 18 minutter året før.
- Vi gleder oss til påmeldingsstart i dag og håper interessen for Birkebeinerrennet fortsatt er stor, sier daglig leder i Birkebeinerrennet, Rune Bergsodden.
- De fleste av våre deltakere sier de bruker våre arrangementer som treningsmål gjennom hele året. Det å sikre seg en plass i neste års Birkebeinerrenn bør være et godt treningsmål for vintersesongen, sier Bergsodden.
Påmelding til øvrige arrangement i Birkebeiner Skifestival er allerede i gang.
Disse er:
Ingalåmi 9. mars, HalvBirken ski 10. mars, BarneBirken 10. mars, FredagsBirken ski 15. mars, StafettBirken ski 15. mars og Birkebeinerrennet 16. mars.
Birkebeinerrittet får du ikke meldt deg på før 15. november.
Status til nå er totalt 3500 trippelplasser. Nesten 6000 brukte muligheten til å benytte kvotepåmeldingen. I UltraBirken sykkel er det 500 plasser.

- 17.000 deltakere har sikret seg plass til rennet 16. mars 2013. 3000 av disse skal også delta i Birkebeinertrippelen (renn, ritt og løp).

- Vi åpnet påmelding i dag og plassene ble raskt fylt opp. Vi er veldig glade for at interessen er så stor for Birkebeinerrennet spesielt og turlangrenn generelt. Planleggingen av neste års renn er godt i gang, sier daglig leder i Birkebeinerrennet Rune Bergsodden.

Det er fortsatt ledige plasser i HalvBirken ski, FredagsBirken ski og StafettBirken ski. Per i dag er det drøyt 1000 deltakere påmeldt i disse arrangementene.

Påmelding til Birkebeinerrittet åpner 15. november.

 

 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke